Το τέταρτο του Ευρωπαϊκό τρόπαιο θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός, που «λύγισε» με 8-7 τη Βουλιαγμένη, στην ελληνική μάχη του Final-4 που διεξάγεται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Ο ΝΟΒ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και διατήρησε συνεχώς το προβάδισμα, όμως η αδυναμία του στον παίκτη παραπάνω και η έμπειρη Αβραμίδου, που έφερε το ματς «τούμπα» με τρία τέρματα σε λιγότερα από δύο λεπτά, έδωσαν το εισιτήριο του τελικού στις «ερυθρόλευκες».

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο (Σάββατο 20/4) στις 14:15, με τον αντίπαλο των ερυθρόλευκων να προκύπτει από τον ημιτελικό που ξεκινάει σε λίγη ώρα (14:15) ανάμεσα στην Σαμπαντέλ και την Πάντοβα.

Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού, στον μικρό τελικό που θα ξεκινήσει στις 12:30.



Το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει πέντε φορές προβάδισμα ενός γκολ, με τις «ερυθρόλευκες» να ισοφαρίζουν ισάριθμες (5-5), χωρίς να καταφέρουν να κάνουν το κάτι παραπάνω στα δύο πρώτα οκτάλεπτα.

Την ώθηση για την αντεπίθεση έδωσε η Άλκηστις Αβραμίδου στο δεύτερο μισό του ματς. Παρά το γρήγορο γκολ της Βουλιαγμένης με τη Χυδηριώτη, η Αβραμίδου πέτυχε σερί τριών τερμάτων από την περιφέρεια και έστειλε τον Ολυμπιακό στο +2 (5-7), ανοίγοντας το δρόμο για την μεγάλη πρόκριση.

Η Χυδηριώτη «απάντησε» σε κρίσιμο σημείο και μείωσε ξανά στο γκολ (6-7) δύο περίπου λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, όμως το τέταρτο προσωπικό τέρμα της Αβραμίδου κράτησε τον Ολυμπιακό στο +2 (6-8). Οι «ερυθρόλευκες» είχαν μεγάλη ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα, με πέναλτι που εκτέλεσε η Ελευθερία Πλευρίτου και πέρασε άουτ.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του ματς η Βουλιαγμένη πίεσε για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, με τις Τζόνσον και Διαμαντοπούλου να ηγούνται στην επίθεση, ενώ η Ξενάκη δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, αφού η Σταματοπούλου σταμάτησε γυριστό σουτ της πριν περάσει τη νοητή γραμμή του τέρματος.

Τα λάθη αυξήθηκαν για τον ΝΟΒ στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να «ροκανίζει» το χρόνο. Το τελικό 8-7 διαμόρφωσε η Ξενάκη στα 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1
Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Διαμαντοπούλου 1, Τζόρνταν, Ματρόκαλου, Κοτσιώνη.
Ολυμπιακός (Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ, Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube