Δεν τα κατάφερε τελικά η Εθνική ομάδα γυναικών στο τένις. Τα κορίτσια του Σταύρου Μιχαλόπουλου προσπάθησαν πάρα πολύ, αλλά ηττήθηκαν με 2-0 από την Εθνική Δανίας στο αποφασιστικό αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης στο Fed Cup.

Στο πρώτο κομβικό ματς η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ήταν αρκετά άτυχη, καθώς ηττήθηκε στο tie break με 2-1 από την Κάρεν Μπαρμπάτ. Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ με 7-5 games, αλλά στη συνέχεια ανασυγκρότησε τις δυνάμεις της και έκανε το break και πήρε το επόμενο σετ με 6-3.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο σετ, καθώς από αυτό θα κρινόταν ουσιαστικά η άνοδος στη δεύτερη κατηγορία, οι δύο αθλήτριες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος. Οι δύο αθλήτριες ήταν ισόπαλες με 6-6, όμως στο tie break η Μπαρμπάτ ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη με 7-6.

Στο επόμενο ματς το έργο της Μαρίας Σάκκαρη ήταν πάρα πολύ δύσκολο, καθώς είχε να αντιμετωπίσει την Καρολίν Βοσνιάκι, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 19χρονη Ελληνίδα κατέβαλε συγκινητική προσπάθεια στο πρώτο σετ και κατόρθωσε να πάρει 3 games (6-3) από τη Δανέζα. Η Βοσνιάκι όμως έδειξε τη σπουδαία κλάση της στο δεύτερο σετ και το πήρε εύκολα με 6-0 games. Έτσι, έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στη Δανία με 2-0.

Μετά το ματς εξέφρασε την ικανοποίησή της για το θρίαμβο της ομάδας της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter γράφοντας το μοτό: «απαιτείται παραπάνω από ικανότητα για να παίξεις για τη χώρα σου».




Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube