Στους 79 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι διαπιστωμένοι αγνοούμενοι είναι 25.

Εκατόν-τριάντα άνδρες του στρατού και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Η Πυροσβεστική εξακολουθεί να κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε 187 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 23 παιδιά. 71 ενήλικες παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι.

Έντεκα παιδιά παραμένουν για νοσηλεία στο Παίδων. Τα περισσότερα από αυτά θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

«Οι δέκα άνθρωποι που παραμένουν διασωληνωμένοι είναι εγκαυματίες οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη από εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης, από καθαριστές μέχρι μηχανικούς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για αίμα, κάτι το οποίο είπε νωρίτερα και ο κ Παπαευσταθίου.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Binance: Πώς οι χάκερ άρπαξαν 2,5 δισ. με μόλις 15 δολάρια

Κολωνός: Tραυματισμένος άνδρας από πυροβολισμό, μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο προσαγωγές

Γερμανία: Δύο νεκροί από συντριβή αεροσκάφους σε αυτοκινητόδρομο

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε εισαγγελέας που επανεξέταζε έρευνες κατά του Τραμπ