Ο Ρονάλντο, με την εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στους Ουαλούς (1 γκολ, 1 ασσίστ), οδήγησε την Πορτογαλία για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Την πρώτη, ευτυχώς για εμάς, έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι, στην παρθενική του παρουσία σε EURO (το οποίο διεξήχθη στην πατρίδα του), αφού το «γαλανόλευκο πειρατικό» τρέλανε την Ευρώπη, κατακτώντας το τρόπαιο.

Αυτή τη φορά, πιο ώριμος από ποτέ, ο Κριστιάνο θέλει να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας και να φέρει το Ευρωπαϊκό στη Λισαβόνα. Χωρίς να έχει βρεθεί στο 100% της φόρμας του, ο Πορτογάλος σταρ, οδήγησε την ομάδα ως τον τελικό, όπου περιμένει τη Γαλλία ή τη Γερμανία.

Μπορεί οι Πορτογάλοι να φαντάζουν ως το απόλυτο αουτσάιντερ, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, την εκπληκτική παράδοση που έχει ο Ρονάλντο σε τελικούς σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ο Κριστιάνο, σε 21 τελικούς που έχει αγωνιστεί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Πορτογαλίας, έχει κερδίσει τους 13, δηλαδή έχει ένα ποσοστό επιτυχίας πάνω από 60%.



Οι τελικοί του Ρονάλντο σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο:







*με Bold οι τελικοί που κέρδισε

Επιμέλεια: Γιάννης Καραγιάννης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube