Με κακή άμυνα και επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, το Περιστέρι συνετρίβη από τη Στρασμπούρ 57-77 στη Γαλλία για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του BCL και βρέθηκε στο 1-2 ρεκόρ, ενώ οι Γάλλοι ανέβηκαν στο 2-1.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη προηγήθηκαν με + 4 στην πρώτη περίοδο και βρέθηκαν στο -2 στο ημίχρονο, όμως στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο δέχτηκαν «βροχή» από τρίποντα και βρέθηκαν στο -20.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι Μπόχατσικ με 21 και Λαντστόουν με 12 πόντους. Για τους «κυανοκίτρινους», διασώθηκαν οι Πέτεγουεϊ με 16 και Γκρέι με 13 πόντους.

Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις μακριά από τη ρακέτα και έπαιζαν κοντά, όμως παρέμεναν άστοχες και είχαμε μικρό σκορ στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Χάροου κρατούσε την «μπαγκέτα» για τους «κυανοκίτρινους» στο σκοράρισμα σε αυτό το διάστημα, όμως οι Γάλλοι απάντησαν με 5-0 σερί και έφτασαν στο 9-6. Οι νεοφερμένοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους στη συνέχεια για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη και έφεραν το 11-17, για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο 13-17.

Με πρωταγωνιστή τον Μεϊλ-Μπαπτίστ, η Στρασμπούρ έκανε ένα 4-0 σερί και έφερε το 17-16 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου. Με σερί προσωπικό 4-0 του Σαλούστρου, το Περιστέρι έφτασε στο 17-21. Ο Μορίν απάντησε σε 7-0 σερί με τη σειρά του και έφερε το 24-21 για τη γαλλική ομάδα. Τα τρίποντα των Αμερικανών διατηρούσαν το προβάδισμα του Περιστερίου και αργότερα το προβάδισμα εναλλασσόταν σταθερά για τις δύο ομάδες με τις σωστές επιλογές μέσα στις αντίπαλες ρακέτες και με τα τρία συνεχόμενα τρίποντα εκατέρωθεν φτάσαμε στο 36-34 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Με 4-0 σερί στην έναρξη της τρίτης περιόδου, η Στρασμπούρ έφτασε στο 40-34. Τα συνεχόμενα τρίποντα των Γάλλων έφεραν το +10 με πολλούς πρωταγωνιστές για τη Στρασμπούρ και ο Μορίν με νέα «βόμβα» έφερε το 51-38 στην κακή άμυνα των «κυανοκίτρινων» στην περιφέρεια. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα, αυτήν τη φορά, του Λανσντόουν έφεραν το 56-44 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου, με το Περιστέρι να έχει 12/23 δίποντα.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο με τους Γάλλους να «πυροβολούν» από την περιφέρεια στη συνεχόμενα κακή άμυνα του Περιστερίου και τη διαφορά να πηγαίνει στο +20, με πρωταγωνιστές τους Γουέιν-Ράιτ και Τζέφερσον, που έκαναν «πάρτι» στην ελληνική άμυνα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε κάποιον παίκτη στην επίθεση να «ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη» και η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα. Το τρίποντο του Λανσντόουν έφερε το 77-54 για τη Στρασμπούρ και το ματς ολοκληρώθηκε στο 77-57.




Tα δεκάλεπτα: 13-17, 36-34, 56-44, 77-57

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Τουόβι): Μπόχατσικ 21 (3/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Καβαλιέρε 8, Τζέφερσον 8 (2/13 σουτ, 2/2 βολές, 7 ασίστ), Λάνσντοουν 12 (1), Μορίν 9 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κόλσον 9 (1/4 τρίποντ), Ιζούντου, Μέιγ, Γουέινραϊτ 10 (1)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Μπουρούσης 3, Γκρέι 13 (3/5 τρίποντα), Πέτεγουεϊ 16 (5/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 0/1 βολή), Σαλούστρος 4, Βασιλόπουλος 2, Αθηναίου, Κρόκετ 7 (1), Χάροου 2 (1/6 σουτ), Τζόουνς 6 (2/7 δίποντα, 2/2 βολές), ΜακΛιν 4

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χατζής: «Δεν χωνεύεται εύκολα μία τέτοια ήττα, δεν πρέπει να υπάρχει καταστροφολογία για την ΑΕΚ»

«Ψηλά το κεφάλι» - Οπαδοί της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο μετά τον τελικό

Γκουντάιτις στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πολύ δύσκολο να νικήσεις την ΑΕΚ, το πιστεύαμε - Δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες ανατροπές»

Τα highlights από τη σκληρή ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του ΒCL με τη Ρίτας

Γκρέι στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έπρεπε να δείξουμε περισσότερη ωριμότητα, αυτή ήταν η καταστροφή μας»

Σάκοτα: «Πρέπει να έχεις... τέτοια για να πάρεις το τελευταίο σουτ - Είχα το προαίσθημα ότι η διαφορά δεν ήταν αρκετή»

Τα σχόλια στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ στον τελικό με τη Ρίτας

Ο Λουκόσιους MVP του Final Four στο BCL, μετά την επική εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ

Αναγνώρισε την προσπάθεια ο κόσμος της ΑΕΚ: Το θερμό χειροκρότημα στην απονομή των μεταλλίων

Φίζελ: «Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ με αυτούς τους παίκτες - Τους αφήσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και βρήκαν ρυθμό»