Η Πόρτο ήρθε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της Σετούμπαλ, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Superliga και έκανε μια σημαντική «γκέλα» στην προσπάθεια να μείνει κοντά στην κορυφή και την Μπενφίκα, από την οποία τώρα απέχει πέντε πόντους στη δεύτερη θέση και φαίνεται πως έχει να ανέβει «βουνό» για να καλύψει τη διαφορά από την περυσινή πρωταθλήτρια και να της «κλέψει» τον τίτλο.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν στο -4 από τις προνομιούχες θέσεις και δείχνουν ικανοί να παλέψουν για να την έξοδο στην Ευρώπη αν συνεχίσουν αυτές τις εμφανίσεις.

Οι «δράκοι» έχασαν ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω στη «γρανιτένια» άμυνα των γηπεδούχων, χάνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς.


Η σύνθεση της Πόρτο: Κασίγιας, Λαγιούν, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλεξ Τέγες, Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα (62’ Κορόνα), Ολιβερ (64’ Ρούμπεν Νέβες), Οτάβιο, Αντρέ Σίλβα, Ζότα (73’ Μπραχίμι)


Νίκη «ανάσα» για τη Μορεϊρένσε, η οποία νίκησε 2-1 στην έδρα της Τοντέλα, βρέθηκε στο +2 από τις δύο τελευταίες θέσεις και άφησε στην προτελευταία τους γηπεδούχους.

Εχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην προνομιούχο πεντάδα η Ρίο Αβε, απέχοντας στο -2 από 'κει και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις η Μποαβίστα, μετά το μεταξύ τους 0-0 στο Οπόρτο.


Τα αποτελέσματα της ένατης αγωνιστικής:

Παρασκευή 28/10
Μπενφίκα - Πάσος Φερέιρα 3-0
(26' Γκέντες, 64' Σάλβιο, 87' Πίτσι)

Νασιονάλ - Σπόρτινγκ 0-0

Σάββατο 29/10
Τοντέλα - Μορεϊρένσε 1-2
(18' Βάγκνερ / 6' Ποντένσε, 87' Εμάνουελ Μπόατενγκ)

Σετούμπαλ - Πόρτο 0-0

Μποαβίστα - Εστορίλ 0-0

Κυριακή 30/10
Αρούκα - Μαρίτιμο (18:00)

Ρίο Άβε - Γκιμαράες (20:00)

Μπράγκα - Μπελενένσες (22:15)

Δευτέρα 31/10
Τσάβες - Φεϊρένσε (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Ρονάλντο αγνόησε τα μηνύματα του Ζεσούς και δεν τον ενημέρωσε πως σταματά από την Πορτογαλία

Πορτογαλική ομοσπονδία για Ρονάλντο: «Σε ευχαριστούμε για όλα, ΑΡΧΗΓΕ, θα διοργανώσουμε αγώνα για να σε τιμήσουμε»

Βόμβα: Τέλος από την εθνική Πορτογαλίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Παυλίδης σκόραρε ξανά, καθάρισε για την Μπενφίκα και πλησιάζει τα 20 γκολ από τον... Νοέμβριο!

Σπόρτινγκ: Τέλος ο Μπόρζες - Αναλαμβάνει ο Φονσέκα, έβαλε τα κλάματα στην τελευταία νίκη της Λιόν

«Ξέσπασε» στο δεύτερο ημίχρονο και … χάθηκε προσωρινά η Πόρτο

Μπενφίκα: Ρετουσάρισμα στο ιστορικό έμβλημα

Επιστροφή στις νίκες για τη Σπόρτινγκ - Αλλαγή ο Ιωαννίδης, δεν έπαιξε ο Βαγιαννίδης

Τα καταφέρνει και χωρίς τον Παυλίδη: Η Μπενφίκα απέκλεισε τη Ζιλ Βισέντε και έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά με την Πόρτο

Ασταμάτητος Κούτσιας στην Πορτογαλία: Δύο γκολ σε 45 λεπτά και επτά στη σεζόν!