Αμερικανική ερευνητική αμερικανική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πνευματώδεις άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο ανεμελιάς από ότι οι τριγύρω τους και ότι βαριούνται πιο δύσκολα με αποτέλεσμα να περνάνε περισσότερο χρόνο σκεπτόμενοι.

Μπορεί οι πιο ενεργητικοί άνθρωποι να κάνουν περισσότερες φυσικές δραστηριότητες καθώς χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τους εγκεφάλους τους με εξωτερικές δραστηριότητες ή να ξεφύγουν από τις σκέψεις τους ή γιατί βαριούνται εύκολα.

Οι ερευνητές από το Florida Gulf Coast University έκαναν σε μία ομάδα φοιτητών ένα κλασικό τεστ το οποίο μετράει 3 δεκαετίες ύπαρξης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Health Psychology και χαρακτηρίστηκαν ως «υπερβολικά σημαντικά».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Todd McElroy, επέλεξαν 30 σκεπτόμενους φοιτητές και 30 μη σκεπτόμενους από τους συμμετέχοντες. Για τις επόμενες 7 ημέρες και οι 60 φορούσαν μια συσκευή στον καρπό τους η οποία μετρούσε τα βήματά τους και τα επίπεδα δραστηριοτήτων τους, δίνοντας πληροφορίες για το πόσο ενεργοί είναι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα των σκεπτόμενων ήταν πολύ λιγότερο δραστήρια μέσα στην εβδομάδα από ότι οι μη σκεπτόμενοι.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαρδούσια: Εντοπίστηκαν κάτω από χιονοστιβάδα χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις ορειβάτες και μία γυναίκα

Αγιος Δημήτριος: Καθίζηση 5 μέτρων στο ρέμα της Πικροδάφνης από την κακοκαιρία

Ελεύθερος ο Αρης Μουγκοπέτρος– Τη Δευτέρα η απολογία του

Θεσσαλονίκη: Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία αύριο το μετρό

Ροδόπη: Πώς έγινε η τραγωδία με τον 7χρονο - Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι της οικογένειας

Στα δικαστήρια Τρίπολης ο Άρης Μουγκοπέτρος μετά τη μήνυση της συζύγου του - «Είπε πράγματα που την τρόμαξαν»

Συνελήφθη ο γιος της Έλενας Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι - Τη νάρκωσε και την έκαψε

Βαρδούσια: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Η μέθοδος των Χαντίντ: Η στρατηγική της μητέρας πίσω από δύο καριέρες εκατομμυρίων

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Παλαιά Εθνική Πατρών-Πύργου