H κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της εξέτασε και ενέκρινε το κείμενο της εναρμονισμένης συμφωνίας για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι, να υπογράψει τη συμφωνία αυτή με την κυβέρνηση της Ελλάδας, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

«Με τη συμφωνία αυτή για την από κοινού κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού με την Ελλάδα θα καταστεί δυνατή η διασύνδεση της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με στόχο την ενίσχυση της διαφοροποίησης, της ανταγωνιστικότητας και της διασφάλισης του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην περιοχή. Οι στόχοι αυτοί επιδιώκεται να επιτευχθούν, επίσης, με την αναβάθμιση των περιφερειακών υποδομών και την ενσωμάτωσή τους στην αγορά, καθώς και με τη διασφάλιση των απαραιτήτων ποσοτήτων φυσικού αερίου για όλους τους καταναλωτές στην περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CESEC), συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο διασυνδετήριος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας θα ξεκινά από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ της Βόρειας Μακεδονίας.

Με βάση τις προβλέψεις του Συμφώνου Κατανόησης που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, ο ΔΕΣΦΑ θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το ελληνικό τμήμα. Ο αγωγός θα έχει μήκος 50 χλμ. θα ξεκινά από την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στα σύνορα Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή των Ευζώνων.

Αντιστοίχως, το τμήμα του αγωγού εντός της εθνικής επικράτειας της Βόρειας Μακεδονίας θα έχει μήκος 110 χλμ. και θα εκτείνεται έως την πόλη Στιπ. Την ανάπτυξη και λειτουργία του θα αναλάβει η κρατική Eταιρεία Aξιοποίησης Eνεργειακών Πόρων της Βόρειας Μακεδονίας (NER).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη στο Μαρόκο ο αρχηγός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς – Κατασχέθηκαν σχεδόν 11 τόνοι ναρκωτικών

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Τραγωδία στον Πύργο Ηλείας: Νεκρή 55χρονη και τρεις τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση ΙΧ - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Πώς θα λειτουργήσουν μετρό και τραμ την 28η Οκτωβρίου

Δίκη για τα Τέμπη: Εισαγγελική πρόταση για τα έγγραφα της Κομισιόν και επιφύλαξη για τους γενικούς γραμματείς

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στα Εξάρχεια: Στο σημείο κλιμάκιο ΤΕΕΜ

Pizza Fan - Χωριάτικο: Διασυνδέσεις των δραστών με ελεγκτικές υπηρεσίες - «Προειδοποιημένο» το κύκλωμα

Εντοπίστηκαν 18 κιλά κοκαΐνης σε όχημα στο λιμάνι του Λαυρίου - Συνελήφθη 43χρονος

Πτώση ατόμου από πεζογέφυρα στον σταθμό ηλεκτρικού Αγίου Νικολάου