Λένε πόσο σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και για μία ακόμη σεζόν στα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι ο Καταλανός τεχνικός, έκανε λάθος στις επιλογές του και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ένα κρίσιμο παιχνίδι όταν έρχεται η ώρα να προσπαθήσει να κάνει η Σίτι μία υπέρβαση στην Ευρώπη! Ήταν λάθος η τακτική του στον αγώνα με την Μονακό το 2017 αλλά είχε κάποια δικαιολογία τότε σχετικά με τους τραυματισμούς σημαντικών παικτών.

Με την Λίβερπουλ το 2018, πλήρωσε το κακό πρώτο ημίωρο στο Άνφιλντ εκεί που βρέθηκε με τρία γκολ στην πλάτη. Πέρσι, η Σιτι έχασε ακόμα μία πρόκριση αλλά υπήρχε ξεκάθαρα η δικαιολογία της ακύρωσης του γκολ του Στέρλινγκ από το VAR εναντίον της Τότεναμ. Φέτος ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να δικαιολογήσει παραδείγματος χάρη για ποιο λόγο ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Μπερνάντο Σίλβα είναι εκτός για τόσο μεγάλο διάστημα από ένα τέτοιο ματς. Επίσης φάνηκε πόσο τεράστιος είναι ο Αγουέρο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς κυρίως όταν λείπει. Όταν ρωτήθηκε για την τακτική του αργότερα, ο Γκουαρδτιόλα είπε ότι το έκανε επειδή δεν ήθελε να αφήσει τους αμυντικούς του εκτεθειμένους σε σχηματισμό δύο προς δύο με τους ταχύτατους Ντεπάι και Εκαμπί.

Όμως η Σίτι έπαιξε με τρεις, καθώς και δύο αμυντικούς μέσους τον Ρόδρι και τον Γκιουντογκάν που όμως ήταν πολύ κάτω από το μέσο όρο σε αντίθεση με το πόσο καλό παιχνίδι έκαναν εναντίον της Ρεάλ. Σε ένα τέτοιο ματς πιθανώς χρειαζόταν μόνο ένας από τους δύο, από τη στιγμή που η ομάδα δεν υπερασπιζόταν κάποιο αποτέλεσμα όπως συνέβη εναντίον των πρωταθλητών Ισπανίας. Εάν επισης μια ομάδα επιλέγει μια υψηλή γραμμή στην άμυνα τότε ζει με το ρίσκο και τα πρώτα δύο γκολ της Λυών ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα αφού εκμεταλλεύτηκε άψογα και την παραμικρή ευκαιρία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Κάποτε, ήταν καλύτεροι οι ημιτελικοί»: Φυσικά και δεν ισχύει, απλά μιλάει η… νοσταλγία και όχι τα γεγονότα!

Επειδή δεν πάει προς τα πίσω ο κόσμος, αντί να αλλάξουμε την τεχνολογία, καλύτερα να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους

Αυτή η στιγμή ήταν μαγική για αυτά τα παιδιά, αλλά τώρα, το στοίχημα θα είναι να κάνουν καριέρα!

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ, να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς

Η χειρότερη βραδιά παικτών και Κλοπ, έφερε τη Λίβερπουλ σε μονόδρομο, που είναι το πρωτάθλημα!

Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο-οξυγόνο για τον σύλλογο

Πόσο τεράστια ανάγκη έχει ένα νέο «πρότζεκτ Κυράστα» σήμερα ο Παναθηναϊκός, αφού «έκαψε» το πλησιέστερο που είχε!

Αξίζει… χειροκρότημα: Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου!

Η ιστορία δείχνει το δρόμο προς τον τίτλο για την Άρσεναλ: Νίκη στο «Έτιχαντ»!

Δοκάρι και μέσα ήρωες, δοκάρι και έξω άχρηστοι, γιατί δεν μάθαμε ποτέ πως ανάμεσα σε άσπρο και μαύρο υπάρχει και το γκρι