Η ελπίδα της Αυστραλίας που είναι ο Νικ Κύργιος, αναμένεται να συγκρουστεί με το No.2 του κόσμου Άντι Μάρεϊ στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε την Παρασκευή, αλλά πρώτα έχει μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια για να φτάσει εκεί.

Ο Κύργιος στην πρεμιέρα του θα παίξει με τον βετεράνο Τσέχο Ράντεκ Στέπανεκ, και αν κερδίσει τα δύο πρώτα του παιχνίδια, θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο το No.21 Φελιτσιάνο Λόπεζ στο χορτάρινο τουρνουά, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα.

Η κλήρωση, ήρθε μια μέρα μετά αφότου είπε ότι είναι έτοιμος να κατακτήσει το βρετανικό major. Ο Κύργιος είχε την καλύτερη του πορεία στο Γουίμπλεντον το 2014, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά έχοντας αποκλείσει τον Ράφα Ναδάλ στους «16» του τουρνουά.



«Προφανώς το Γουίμπλεντον είναι για μένα η καλύτερη ευκαιρία, σύμφωνα με τα στατιστικά και τα προηγούμενα αποτελέσματα που έχω, όπου μπορώ να πάω πιο μακριά σε ένα Grand Slam και προφανώς θα προσπαθήσω να το κερδίσω», δήλωσε ο Κύργιος.

Το Νο.18 του κόσμου, ήλπιζε ότι δεν θα παίξει με κάποιον top-8 παίκτη τουλάχιστον μέχρι τον τέταρτο γύρο και σίγουρα αυτός δεν ήταν ο Μάρεϊ, ο οποίος στις τέσσερις φορές που έχει συναντηθεί με τον Αυστραλό έχει κερδίσει.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube