Συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει στην Ρίγα της Λετονίας ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones.

Σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Βερολίνο, Μέρκελ και Ολάντ, επεσήμαναν και οι δυο πως «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν», ενώ ο κύριος Ολάντ τόνισε πως η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ.

Η κυρία Μέρκελ επεσήμανε πως είναι ανάγκη η επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα έχει ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν, δήλωσε από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας επίσης πως η πρόοδος στις διαβουλεύσεις πρέπει επιταχυνθεί.

Προσέθεσε πως όλοι θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στην Ρίγα, όμως, όπως τόνισε, «σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για τις οποίες αποφασιστικό λόγο έχουν οι συνομιλίες με το σχήμα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέο μπαράζ αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Το μήνυμα του Τραμπ

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά: Έχει καεί ολοσχερώς

Κωνσταντοπούλου: «Η προδοσία της Κύπρου δεν τελείωσε το 1974. Συνεχίζεται»

Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Προφυλακίστηκε και ο 25χρονος - Ένταση έξω από τα δικαστήρια με προσαγωγές και συλλήψεις

Σοβαρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. στα Χανιά - Οκτώ τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται

Στον 69χρονο αγνοούμενο ψαρά ανήκει σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας

Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροτομής - Εξετάζονται υποθέσεις εξαφανίσεων

Ο άνθρωπος που επί 27 χρόνια διασχίζει τον κόσμο με τα πόδια για ένα στοίχημα

Δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα - Ενώπιον της ανακρίτριας ο 25χρονος

ΣΤΑΣΥ: Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα στον σταθμό Καλλιθέα - Ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης του έργου