«Φέτος συµπληρώνονται 10 χρόνια από τις δολοφονίες των συναγωνιστών μας Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο (…) Την 1η Νοεμβρίου στο μνημείο στη λεωφόρο Ηρακλείου σας καλούμε Ελληνες και Ευρωπαίους σε συγκέντρωση μνήμης για τους συναγωνιστές μας. Οφείλουμε να μεριμνήσουμε εκείνη τη μέρα να είμαστε άπαντες παρόντες». Ηδη από τις αρχές Ιουνίου ακροδεξιές ομάδες απευθύνουν πανευρωπαϊκά καλέσματα σε συγκέντρωση στη μνήμη των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία τοπικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο. Στο κανάλι της στο Telegram, η εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση Hellenic Front, που φέρεται να διατηρεί ιδεολογικούς δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, ανάρτησε για πρώτη φορά σχετικό κάλεσμα την 7η Ιουνίου. Εκτοτε σε κλειστές ομάδες του Telegram δημοσιεύονται καλέσματα και δράσεις που αφορούν την 1η Νοεμβρίου.

Οι Athens Autonomous δημοσίευσαν φωτογραφίες από μοτοπορεία που πραγματοποίησαν την 28η Οκτωβρίου στα βόρεια προάστια, κατά τη διάρκεια της οποίας πέταξαν φέιγ βολάν με μήνυμα για «τις παρακρατικές δολοφονίες των συναγωνιστών μας Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη». Σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έχει σημάνει συναγερμός υπό τον φόβο επεισοδίων αλλά και για το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από το εξωτερικό.

Αξιωματούχος αποκάλυψε χθες στην «Κ» ότι τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών έχουν ειδοποιηθεί από συναδέλφους τους στο εξωτερικό για το ενδεχόμενο άφιξης στην Ελλάδα ακροδεξιών από τη Ιταλία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη άφιξη στη χώρα ομάδας περίπου 15-20 ατόμων, με τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του αρχηγείου να τίθεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς δεν αποκλείεται έλευση και νεοναζί και από άλλες χώρες της Ε.Ε. Αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν ότι πρόθεση της ηγεσίας είναι η είσοδος στη χώρα στα μέλη των ακροδεξιών ομάδων να απαγορευθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Εν τω μεταξύ, υπό τον φόβο επεισοδίων η ΓΑΔΑ εξέδωσε απαγόρευση τόσο για τη «συγκέντρωση μνήμης» της 1ης Νοεμβρίου όσο και για τις αντισυγκεντρώσεις που εξήγγειλαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Επεισόδια, πάντως, σημειώθηκαν το Σάββατο στο περιθώριο συναυλίας που διοργάνωσαν στο Νέο Ηράκλειο μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. Μια 16χρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, υπό συνθήκες που δεν έχουν πλήρως αποσαφηνιστεί. Φέρεται να μετείχε σε ομάδα νεαρών που με καλυμμένα χαρακτηριστικά συνεπλάκη αρχικά με άτομα του ακροδεξιού χώρου και στη συνέχεια με αστυνομικούς μιας ομάδας ΟΠΚΕ. Φέρει τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, με τις πληροφορίες να λένε ότι εμφανίζει συμπτώματα αμνησίας και αδυνατεί να διηγηθεί τα γεγονότα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι από τις καταθέσεις των έξι μελών της ΟΠΚΕ και τεσσάρων περιοίκων δεν προκύπτει ότι ο τραυματισμός της ανήλικης προήλθε από χτύπημα αστυνομικού. Η νεαρή κοπέλα είναι γνωστή για την αντιεξουσιαστική δράση της, ενώ στην υπόθεση τραυματισμού της παρενέβη η Εισαγγελία διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σωματικής βλάβης.

Για συμμετοχή στον βανδαλισμό μιας καφετέριας το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ανάμειξή τους στο περιστατικό προκύπτει από μαρτυρίες και βίντεο. Οι ίδιοι αρνούνται την εμπλοκή τους, υποστηρίζοντας ότι ενοχοποιήθηκαν με μοναδικό στοιχείο την κατάθεση ενός και μόνο μάρτυρα. Ζητούν να ενσωματωθούν στη δικογραφία βίντεο από την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αποδειχθεί η αθωότητά τους.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Δεν βρέθηκαν DNA, ίχνη πυρίτιδας ή αίμα στα ρούχα του 65χρονου

Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή 18 μηνών στον 63χρονο που παρενόχλησε 8χρονη στο άλσος Συκεών

Θλίψη στην Πάτρα: Κατέληξε νήπιο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε δύο νεαρά αδέλφια για την αρπαγή του 25χρονου – Πώς έγινε η απόπειρα απαγωγής

Hellenic Train: Προσωρινές τροποποιήσεις δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 22 έως και 24 Ιουνίου

Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα συμπληρώνεται μετά από 220 χρόνια - Απομακρύνθηκαν τα ικριώματα

Οι άνδρες πιέζονται οικονομικά και δεν νιώθουν πια «κουβαλητές»

Στις 2 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη Λιγνάδη - Απορρίφθηκε το αίτημα για διορισμό ψυχολόγου

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τραυματία - Συνελήφθη 45χρονος με μέθη

Θανατηφόρα παράσυρση 42χρονου πεζού στο Ηράκλειο