Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων φέρνει αλυσιδωτές συνέπειες και σε άλλες διοργανώσεις. Η FIBA θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα και αύριο και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσει για την τύχη των Προολυμπιακών Τουρνουά και των Ευρωμπάσκετ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν κατά έναν χρόνο παρά μία μέρα και μένει να φανεί πότε θα οριστούν τα Προολυμπιακά Τουρνουά, που για φέτος είχαν προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως σε αυτό της Βικτώρια του Καναδά συμμετείχε και η Εθνική Ανδρών.

Όσο για τα Ευρωμπάσκετ; Θεωρείται πρακτικά αδύνατο να διεξαχθεί αυτό των Ανδρών 2-19 Σεπτεμβρίου και αυτό των Γυναικών 17-27 Ιουνίου λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατεθούν οι δύο διοργανώσεις για το 2022, που θα ήταν «ελεύθερο» καλοκαίρι βάσει του σχεδιασμού της FIBA που προβλέπει έναν κενό από εθνικές ομάδες χρόνο ανά τετραετία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε ομάδα των Φιλιππίνων για... περιορισμένες εμφανίσεις ο Μαριάνοβιτς

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Μπράντον Ντέιβις

Με επιστροφή Φουρνιέ και Γουεμπανιάμα, αλλά χωρίς Γιαμπουσέλε και Λεσόρ η εθνική Γαλλίας στα παράθυρα του Αυγούστου

Γέμισαν τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο για τα «παράθυρα» του Ιουλίου

Νίκησε τη Νικαράγουα και ανακοινώνεται από Ολυμπιακό ο Μοντέρο-Ηγήθηκε των ΗΠΑ ο Τζέιμς

Η Team USA συνέτριψε τη Σερβία στον τελικό και έκανε το «8 στα 8» στα Μουντομπάσκετ U17!

Δεν έφτασε η μυθική εμφάνιση του Κουτλουάι στην Τουρκία - Χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ U17 για Αυστραλία!

Έξαλλος Αταμάν: Τα «έχωσε» στους διαιτητές του ημιτελικού ανάμεσα σε Τουρκία και Σερβία για το Μουντομπάσκετ U17!

Επικράτησε της Τουρκίας και έκλεισε ραντεβού στον τελικό του Μουντομπάσκετ U17 με την Team USA η Σερβία!

Ο Μπάντιο άγγιξε το triple double στη 40άρα της Σενεγάλης επί της Μαγαδασκάρης!