Με διάφορα προσχήματα έπεισαν έναν υπερήλικα να τους δεχθεί στο σπίτι του στην περιοχή της Σητείας δυο Έλληνες, ένας 60χρονος και μια 58χρονη, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή του και να βρουν ευκαιρία να ξαφρίσουν τις οικονομίες που φύλαγε.

Το ζευγάρι τράπηκε σε φυγή μόλις άρπαξε το χρηματικό ποσό που έκρυβε σε ένα συρτάρι ο 95χρονος και αμέσως βγήκαν τρέχοντας από το σπίτι του. Μπήκαν σε ένα φορτηγό που οδηγούσε ένας άγνωστος άνδρας συνεργός τους ο οποίος περίμενε απ' έξω και διέφυγαν όλοι μαζί. Ωστόσο, δεν πήγαν μακριά, καθώς μόλις αποβιβάστηκαν από το φορτηγό, τους εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Σητείας και τους ακινητοποίησαν.

Πάνω στο ζευγάρι βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα τα οποία επιστράφηκαν στον 95χρονο. Οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για κλοπή. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές και για να ταυτοποιηθεί ο άγνωστος οδηγός του φορτηγού της διαφυγής τους.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»