Στη σύλληψη ενός 38χρονου για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προχώρησαν οι Αρχές.

Ο Σύρος που συνελήφθη, εντοπίστηκε στο Χαλάνδρι και αναζητείται η 43χρονη συνεργός του.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος και η 43χρονη το τελευταίο εξάμηνο είχαν συστήσει ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος επιχειρήσεων προώθησης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, αφού κατάρτιζαν πλαστά δελτία ταυτότητας των ελληνικών και κυπριακών Αρχών, προμηθεύονταν πακέτα σύνδεσης καρτοκινητών, τα οποία ενεργοποιούσαν με τα στοιχεία που αναγράφονταν στα πλαστά δελτία ταυτότητας. Στη συνέχεια, τηλεφωνικά ζητούσαν τη φορητότητα των εν λόγω συνδέσεων σε άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο, επιλέγοντας πρόγραμμα με υψηλή επιδότηση για αγορά συσκευής τηλεφώνου αξίας από 300 έως 400 ευρώ ανά σύνδεση.

Μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν ενεργοποιήσει 139 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και η ζημία που προκλήθηκε ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πλαστά δελτία ταυτότητας των ελληνικών και κυπριακών Αρχών, δύο εξουσιοδοτήσεις, επικυρωμένες με τη χρήση πλαστών εγγράφων, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής, πλήθος καρτών sim, χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία ταυτότητας τρίτων ατόμων, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, τέσσερα συμβόλαια εταιρείας κινητής τηλεφωνίας καθώς και 1.400 ευρώ.

Ο 38χρονος και η 43χρονη είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τροχαίο στη Σητεία: Φωτογραφία του αυτοκινήτου όπου επέβαινε ο 16χρονος που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Εξαφάνιση 16χρονης: Βίντεο από τις κινήσεις της αφού έφτασε στην Αθήνα - Τι ερευνάται

Στις 21 Ιανουαρίου ξεκινάει τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Επικίνδυνη κλιμάκωση μετά τις προειδοποιήσεις Τραμπ - Το Ιράν απειλεί αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

Βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που ήταν στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ξεκινά το σχέδιο αξιοποίησης για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (pics)

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα - Συνεχίζεται η απεργία

Τραγωδία στη Σητεία: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο, άλλοι 4 ανήλικοι έχουν τραυματιστεί

Τέλος το ΣΔΟΕ: Ερχεται η ΓΔ ΔΕΟΣ, με τρεις ειδικές μονάδες ελέγχου – Πώς θα λειτουργεί

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών