Ο Έρικ Τζαστιν Τοθ, ένας πρώην δάσκαλος από την Ουάσιγκτον, τον οποίο βάρυναν κατηγορίες για παραγωγή και διακίνηση τεράστιων όγκων παιδικής πορνογραφίας, τελικά συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια κυνηγητού σε όλη την υφήλιο. Ο 31χρονος είχε αντικαταστήσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην λίστα του FBI με τους δέκα πιο διαβόητους καταζητούμενους τον Απρίλιο του 2012, όταν ο τελευταίος σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Η ιστορία ξεκινάει το 2008 όταν ένας συνάδελφος του Τοθ, ανακάλυψε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε μια κάμερα του σχολείου που είχε χρησιμοποιήσει ο ανώμαλος δάσκαλος και ξέχασε να σβήσει.

Ο Τοθ πιάστηκε στα σύνορα της Νικαράγουας με την Ονδούρα ενώ οι κατηγορίες του είναι βαρύτατες. Ο διακινητής παιδικής πορνογραφία κατηγορείται ακόμη και για κάμερα που έβαλε σε τουαλέτα αγοριού. Οι Αρχές τον κυνήγησαν στο Ιλινόις, στην Ιντιάνα και έπειτα δυτικά στην Αριζόνα, αλλά εκεί τα ίχνη του χάθηκαν. Το 2008 υπήρξε σημείωμα αυτοκτονίας του 31χρονου στο αεροδρόμιο της Μινεάπολης χωρίς να πραγματοποιήσει(κρίμα) την «απειλή» του ενώ το FBI έδινε 100.000 δολάρια σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.



Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Μαζωνάκη: «Μου ζητήθηκε το αντίδοτο της μέθης», λέει η νοσηλεύτρια - Τι κατέθεσε

Βρετανικό Μουσείο: «Αμετάβλητη η διάθεσή μας για συμφωνία» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πάρκο Γουδή: Αναίσθητοι 2 εργάτες στο υπό κατεδάφιση θέατρο Μπάντμιντον

Υπόθεση Μαζωνάκη: Η 56χρονη αγνόησε προειδοποίηση νοσηλεύτριας - «Δεν θα μου πεις εσύ, εγώ είμαι γιατρός»

Νέα προειδοποίηση Άγκυρας: Να συντονιστείτε με εμάς για το καλώδιο, δεν επιτρέπουμε μη αδειοδοτημένες ενέργειες

Συνελήφθη 35χρονη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 3χρονου παιδιού της -Βρέθηκε αναίσθητο σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Μητσοτάκης στoν Guardian για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα δεν θα «δανειζόταν» τμήματα του δικού της μνημείου

Γιώργος Μαζωνάκης: Όσα έγιναν μέσα στο ιατρείο λεπτό προς λεπτό

Γυναίκα-θύμα ομηρίας στη Νίκαια: Ο σύντροφός μου δεν είχε πάρει σωστά τα φάρμακά του και άρχισε να παραληρεί

Ταχιάος: «Δεν θα γίνει η Κυψέλη μια μαύρη τρύπα για το Μετρό της Αθήνας»