Στη σύλληψη ενός υπόπτου για το μακελειό με τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100 τραυματίες, που σημειώθηκε νωρίτερα σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, προχώρησαν οι ρωσικές αρχές.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στον διεθνή Τύπο καταγράφει την στιγμή που άνδρας με σκούρο φούτερ και κουκούλα οδηγείται σιδεροδέσμιος από δύο Ρώσους πάνοπλους αστυνομικούς σε περιπολικό.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής όταν τουλάχιστον πέντε ένοπλοι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα.



Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια συναυλίας του ροκ συγκροτήματος "Picnic" ενώ αναφορές από τα ρωσικά μιλούν και για χρήση εκρηκτικών από τους ενόπλους.

Βίντεο στα κοινωνικά μέσα δείχνουν να βγαίνουν φλόγες από το κτίριο ενώ φέρεται να έχει καταρρεύσει και η στέγη. Παράλληλα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για δεύτερη έκρηξη στο Circus City Hall.

Δύο ελικόπτερα έχουν σταλεί στο κτίριο του Δημαρχείου Crocus και κάνουν ρίψεις νερού για να σβήσουν τη φωτιά, δήλωσε στο TASS το Κεντρικό Τμήμα του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες φορούσαν ρούχα παραλλαγής κατά την επίθεση.

Εκτιμάται ότι με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων που είχαν πουληθεί την ώρα της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο βρίσκονταν έως 6.200 άνθρωποι. Σημειώνεται πως το Crocus City Hall είναι χωρητικότητας 9.500 ανθρώπων.

Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών μυστικών δυνάμεων δήλωσε στην ουκρανική Ukrainska Pravda, ότι τα γεγονότα στη Μόσχα αποτελούν μια “συνειδητή πρόκληση” των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κίεβο: Πέντε νεκροί κατά τους βομβαρδισμούς - Ρωσικό drone χτύπησε τηλεοπτικό σταθμό

Δίκη για τα Τέμπη: Αίτημα να ελεγχθεί το κινητό του σταθμάρχη – Κατέθεσε ο Ψαρόπουλος

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Νεκρά τέσσερα παιδιά - Τα σκότωσαν η μητέρα και η γιαγιά τους με kratom και αυτοκτόνησαν

Κυψέλη: Στην ανακρίτρια οι γονείς του νεκρού βρέφους - Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 26χρονου

Σύλληψη 26χρονου στις Σέρρες για εμπλοκή σε απάτες με τη μέθοδο του λογιστή

Πειραιάς: Συνελήφθη 25χρονος που καταζητούνταν στην Τουρκία για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 31 ετών

Παπασταύρου: Μείωση 30% στο ρεύμα έως το 2029 – «Δεν είναι επίδομα, είναι μόνιμες αλλαγές»

Αττική: Συνελήφθησαν 2 Τούρκοι σε επιχείρηση για το οργανωμένο έγκλημα

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση 4 αστυνομικοί

Αιτωλικό: σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ