Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες του Σαββάτου (16-3-2024), από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), δύο 16χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανηλίκων που βρίσκονταν σε στάση τραμ. Έπειτα, με την απειλή μαχαιριού τους οδήγησαν σε κοντινό απόμερο σημείο, αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και στοχευμένων αναζητήσεων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκε επιπλέον -1- περίπτωση ληστείας, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 9ης Μαρτίου 2024 στη Γλυφάδα, όπου οι κατηγορούμενοι από κοινού με άλλους δύο συνεργούς τους, αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από έτερο ανήλικο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη 65χρονος οδηγός λεωφορείου που παραβίασε δύο κόκκινα φανάρια στη λεωφόρο Μεσογείων

Θάνατος Μαζωνάκη: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των δύο κατηγορουμένων γιατρών

Έκρηξη έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - 2 σοβαρά τραυματίες

Χανιά: Κάθειρξη 8,5 ετών στον πρώην διοικητή Τροχαίας ΒΟΑΚ και πρόστιμο 21.000 ευρώ

Ελευσίνα: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε 32χρονο

Καταδίωξη με παραβιάσεις κόκκινων φαναριών στη Θεσσαλονίκη - Βρέθηκαν όπλο και κοκαΐνη

Πώς να εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας για να μην τα παρατάτε ποτέ

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: «Το καλώδιο μπορεί και πρέπει να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο γυναίκα με έγκαυμα

Ενδοοικογενειακή βία: 14.519 καταγγελίες σε οκτώ μήνες – Πότε η ζήλια μετατρέπεται σε έλεγχο