Δύο από τους ιδιοκτήτες του πολυώροφου κτηρίου που τυλίχθηκε στις φλόγες στις αρχές της εβδομάδας στο Μπαγκλαντές, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων, συνέλαβε η Αστυνομία, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για αμέλεια και για παραβίαση του πολεοδομικού κώδικα που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των Αρχών το κτήριο – που στέγαζε επαγγελματικά γραφεία και επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα Ντάκα – δεν είχε πυρασφαλείς σκάλες, είχε προβλήματα στις εξόδους κινδύνου και οι ανώτατοι όροφοι είχαν κατασκευαστεί παράνομα.

Ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Μπαγκλαντές. Είναι ο ιδιοκτήτης των τριών ανώτερων ορόφων, οι οποίοι ήταν αυθαίρετοι. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο οικοπεδούχος. Η Αστυνομία αναζητά ακόμα τον επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας που έχτισε τον πύργο την δεκαετία του 1990.

Η φωτιά προκάλεσε φρικιαστικές σκηνές. Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι γκρεμίζονταν στο έδαφος, άλλοι προσπαθούσαν να καταρριχηθούν στο έδαφος χρησιμοποιώντας καλώδια σχοινιών.

Εβδομήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η διαφθορά και η έλλειψη επιτήρησης συχνά δημιουργούν ευκαιρίες για καταστρατήγηση των κανονισμών δόμησης στο Μπαγκλαντές, την στιγμή που η ασιατική χώρα επιδιώκει να κάνει ένα αναπτυξιακό άλμα.

Τον περασμένο μήνα 71 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω πυρκαγιάς στην παλιά πόλη της Ντάκα.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027

Ελληνικό: Εισπράξεις 1,85 δισ. ευρώ, ισχυρές πωλήσεις κατοικιών