Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα την αδύναμη Ορεστιάδα με 3-0 σετ στην ακριτική πόλη, στο ματς που «άνοιξε την αυλαία» της δεύτερης αγωνιστικής της Volley league και έφτασε στο απόλυτο στη διοργάνωση, αφήνοντας την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα χωρίς νίκη.

Έστω και αν αγωνίστηκε χωρίς τους Γκόμεζ, Ντάντε, Ανδρεάδη, ο πρωταθλητής επέβαλε το ρυθμό του και στα τρία σετ, έστω και αν χρειάστηκε να «ιδρώσει» λίγο παραπάνω στα δύο τελευταία , έχοντας ως κορυφαίο τον Σακόγλου με 16 πόντους και άξιο καθοδηγητή τον Σαφράνοβιτς.

Καλή εμφάνιση για τους ακρίτες έκαναν οι Ρεϊνάλντο, Γκριν και Λουκούμι.


Τα σετ: 17-25, 22-25, 21-25

*Οι πόντοι της Ορεστιάδας προήλθαν από 5 άσσους, 35 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 2 άσσους, 45 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Μέρτεν): Ρεϊνάλντο 15 (14/31 επ, 1 άσσος), Αναστασιάδης 3 (1/4 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μορέλος 6 (6/16 επ, 57% υπ - 43% άριστες), Λουκούμι 13 (12/27 επ, 1 άσσος, 75% υπ - 42% άριστες), Καραμπαλί 2 (1/5 επ, 1 άσσος), Πεντίδης 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ) / Καρασαββίδης (λ, 61% υπ - 32% άριστες), Ράπτης, Ιωαννίδης 1 (1/1 επ)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς 1 (1/1 επ), Σακόγλου 16 (12/26 επ, 4 μπλοκ), Σωτηρίου 7 (7/16 επ, 55% υπ - 45% άριστες), Σμαραγδής 3 (2/7 επ, 1 άσσος), Τακουρίδης 4 (3/7 επ, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 22 (19/29 επ, 3 μπλοκ, 62% υπ - 46% άριστες) / Γκαράς (λ, 38% υπ - 25% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Τερζής, Παπαδόπουλος 2 (1/3 επ, 1 άσσος, 50% υπ - 17% άριστες)


Ο Μίκαελ Μέρτεν είπε πως: «Ηταν πολύ δύσκολο για μας το ματς. Παίξαμε με τον πρωταθλητή. Πήραμε μία καλή εμπειρία απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει στόχο το πρωτάθλημα. Υπήρχαν στιγμές που σταθήκαμε καλά, αλλά γενικά χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά σε όλους τους τομείς. Εχουμε μπροστά μας δέκα ημέρες για να προετοιμαστούμε για το δύσκολο αγώνα με τον Φοίνικα».

Ο Τάσος Αναστασιάδης είπε πως: «Ήταν καλή ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλύτερο με τον ΠΑΟΚ, αλλά ακόμα κάνουμε λάθη στην πίεση. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή άμυνα στα κρίσιμα σημεία, ενώ εμείς κάναμε λάθη. Έχουμε νεανική ομάδα. Συνεχίζουμε τη δουλειά για να βελτιωθούμε».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης σχολίασε πως: «"Πατήσαμε πόδι" από την αρχή του αγώνα, επιβάλλαμε το ρυθμό μας και δεν κινδυνεύσαμε. Η Ορεστιάδα έχει παιδιά με ταλέντο, αλλά θέλει το χρόνο της. Επιστρέφουμε στη βάση μας με δύο "τρίποντα" και αυτό είναι θετικό.

Τη Δευτέρα θα φύγουμε για Κροατία για τον αγώνα με τη Μλάντοστ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα εάν θα έρθει μαζί μας ο Ντάντε. Τον περιμένουμε αύριο. Θα δούμε σε ποια κατάσταση θα είναι και θα αποφασίσω».

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης δήλωσε πως: «Έπαιξα αντίπαλος με φίλους και στο γήπεδο που έχω ζήσει πολλά. Πρώτη φορά έπαιξα αντίπαλος της Ορεστιάδας στην έδρα της και αισθάνθηκα κάπως περίεργα. Η ουσία είναι πως η ομάδα μου, ο ΠΑΟΚ, πήρε δύο "τρίποντα" στις δύσκολες έδρες του Εθνικού και της Ορεστιάδας και στο μυαλό μας είναι οι ευρωπαϊκοί αγώνες με τη Μλάντοστ. Και σήμερα δείξαμε ποιότητα σαν ομάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν

Μία ανάσα από τη Χαντάβα η ΑΕΚ!

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.