Έχει και συνέχεια στην Ευρώπη η Μπιλμπάο! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε εύκολα 2-0 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του 8ου γκρουπ και έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League. Στο άλλο –αδιάφορο- ματς, Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ έμειναν στο 1-1.

Η βαθμολογία

Πόρτο 14
Σαχτάρ Ντόνετσκ 9
Μπιλμπάο 7
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3

Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-0
(47’ Σαν Χοσέ, 88’ Σουσάετα)

Η Μπιλμπάο βολευόταν και με την ισοπαλία για να τερματίσει τρίτη και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Europa League, με την ΜΠΑΤΕ από την άλλη να θέλει μόνο νίκη. Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πιο προσεκτική στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Όμως, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σαν Χοσέ (47’) απλοποιώντας τα πράγματα. Όπως είναι φυσικό, οι Βάσκοι δεν πιέστηκαν αρκετά μέχρι το τέλος, με τον Σουσαέτα να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 88ο λεπτό.

Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1
(87’ Αμπουμπακάρ-50’ Στεπανένκο)

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η πιο αδιάφορη του ομίλου. Τόσο η Πόρτο, όσο και η Σαχτάρ είχαν «σφραγίσει» την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League, με τους Πορτογάλους μάλιστα να είχαν «κλειδώσει» ακόμα και την πρωτιά. Έτσι, από τα πρώτα 45 λεπτά λίγα πράγματα έχουν να θυμούνται αμφότεροι, αφού το τέλος έληξε 0-0.

Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών (50’) στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ουκρανοί πήραν το προβάδισμα με τον Στεπανένκο, με τους γηπεδούχους να «απαντούν» με συνεχόμενες ευκαιρίες. Ωστόσο, η Πόρτο συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και τα κατάφερε με τον Αμπουμπακάρ στο 87ο λεπτό, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επηρέασε αρνητικά τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε στα προκριματικά του Champions League

Ο Γουεμπανιάμα επέλεξε Παρί Σεν Ζερμέν για τον τελικό του Champions League

Με πέντε ομάδες από τη La Liga το Champions League της νέας σεζόν

Ανρί: «Η Άρσεναλ δεν είναι στο επίπεδο της Παρί, θα είμαι αγχωμένος στον τελικό»

Υπάρχει λόγος που ο κόσμος σχολιάζει και κάνει viral τη φυσιολογική αντίδραση του Ντεμπελέ στην αλλαγή του

Πώς τα 5 λεπτά καθυστερήσεων… εξαφανίστηκαν: Η κατακριτέα τακτική της Άρσεναλ

Το χέρι του Ζοάο Νέβες, ο κανονισμός που ήξερε... μόνο ο ρέφερι και το απόλυτο ποδοσφαιρικό μπέρδεμα

Λουίς Ενρίκε: «Δεν είμαστε συνηθισμένοι στην άμυνα, δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σαν την Μπάγερν»

Τα highlights από την ισοπαλία της Παρί στο Μόναχο που την έστειλε σε back to back τελικό Champions League!

Champions League: Η ημέρα και το γήπεδο του τελικού Παρί Σεν Ζερμέν-Άρσεναλ