Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προγραμματίσει για σήμερα να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Maria» της ΝΕL (που έχει δρομολόγιο στις 15.00 από Λαύριο για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο), προκειμένου να ενημερωθούν αν τα πλήρωμά του έχει εξοφληθεί και σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε απαγόρευση επιβίβασης επιβατών στο πλοίο.

Χθες στο λιμάνι του Πειραιά, εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν, καθώς οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, δεν επέτρεψαν την επιβίβαση επιβατών σε δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE, που έχει προγραμματισμένο νέο δρομολόγιο για αύριο στις 17.00 για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο και το πλοίο «Αγ.Γεώργιος» της κοινοπραξίας «Παναγία η Οδηγήτρια" που έχει και αυτό προγραμματισμένο δρομολόγιο για αύριο στις 14.55 για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο.

Χθες το απόγευμα, έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά εισαγγελέας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων υπενθύμισε ότι οι ναυτικοί είναι σε πολιτική επιστράτευση και τους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο συλλήψεων και ποινικών διώξεων.

«Οι απειλές περί άσκησης ποινικών διώξεων θα πρέπει να στραφούν σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και όχι στους επί μήνες απλήρωτους ναυτικούς και στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Για κυβερνητική και εισαγγελική τρομοκρατία σε βάρος των ναυτεργατών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Με εντολές Σαμαρά-Μουσουρούλη και με απαράδεκτη παρέμβαση εισαγγελέων κλιμακώνεται η κυβερνητική και εισαγγελική τρομοκρατία σε βάρος του ναυτεργατικού κόσμου, ο οποίος διεκδικεί αγωνιστικά ό,τι το ιερότερο για κάθε εργαζόμενο: την πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ναυτεργάτες δουλεύουν απλήρωτοι, με τις οικογένειές τους να πεινάνε, έως και εφτά μήνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:

«Ακόμα και αυτό το βρώμικο καθεστώς της επιστράτευσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοσθεί σε ναυτεργάτες που αντιστέκονται, διεκδικώντας αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους».

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα