Συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη αποκόλληση του "blue star patmos". Ανακοίνωση της ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧ?Ν σε ερώτημα της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με τη συνδρομή ειδικών συνεργείων, οι εργασίες για την πλήρη αποκόλληση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "blue star patmos", που προσάραξε την Τετάρτη 30/08 σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου.

Την Παρασκευή 01/09, με τη συνδρομή ρυμουλκών έγινε μία πρώτη επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου.

Το "blue star patmos" αποκολλήθηκε κατά περίπου 50 μέτρα, ωστόσο εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα και για τον λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη εικόνα, δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.

Πάντως, όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως με τη συνδρομή ρυμουλκών θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Στο μεταξύ, η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧ?Ν σε απάντηση του από 01.09.2017 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την προσάραξη του πλοίου BLUE STAR PATMOS σε αβαθή, αναφέρει ότι «οι επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του Ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένες, λόγω της επερχόμενης χαμηλής περιόδου κίνησης και της δυνατότητας κάλυψης των δρομολογίων του πλοίου, με μεταδρομολογήσεις άλλων πλοίων του Ομίλου»

Προσθέτει, επίσης, ότι το γεγονός καλύπτεται πλήρως από τις υφιστάμενες ασφαλιστικές καλύψεις του πλοίου BLUE STAR PATMOS για αστική ευθύνη έναντι τρίτων (Protection & Indemnity) και για κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery) από διεθνώς αναγνωρισμένους ασφαλιστικούς οίκους.

Η πρώτη επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου:


Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα