Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας. 

Όπως ο ίδιος δήλωσε «η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε επιδημιολογική έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος». 

Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες ανέφερε ο κύριος Σύψας. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σημείωσε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας ότι μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εκλογές-θρίλερ στο Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου, αλλά χωρίς αυτοδυναμία - Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα

Καταγγελία Καρυστιανού για την επέτειο του «ΟΧΙ»: «Δεν μας άφησαν να καταθέσουμε στεφάνι»

Γιατί ο Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ» στους Ιταλούς

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσίασαν οι 21 κανονιοβολισμοί στον Λευκό Πύργο για την 28η Οκτωβρίου – Δείτε βίντεο

28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σε Αθήνα και Πειραιά - Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ

Επιχορηγήσεις ως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση: Ανοίγει η «πλατφόρμα»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Οκτωβρίου – Επέτειος του «ΟΧΙ»

Καιρός: Καταιγίδες την ημέρα της παρέλασης, χιόνια στα ορεινά και θερμοκρασίες σε πτώση

28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σε Αθήνα και Πειραιά - Πώς θα κινηθούν μετρό και τραμ

Ισραήλ: Εκλογικό αδιέξοδο δείχνουν τα exit polls – Χωρίς αυτοδυναμία Νετανιάχου και Αϊζενκοτ