Διορία 48 ωρών έχουν οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους για να εγκαταλείψουν τον θύλακα που ελέγχουν νότια της Δαμασκού, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα al Watan.

«Αν αρνηθούν, ο στρατός και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν στρατιωτική επιχείρηση για τον τερματισμό της παρουσίας της οργάνωσης στην περιοχή», πρόσθετε η εφημερίδα.

Ο θύλακας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές είναι γύρω από τον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ και τη συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Άνσουαρ, νότια της Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει να βομβαρδίζει την περιοχή από την Τρίτη και ετοιμάζεται να επέμβει στρατιωτικά.

Ο καταυλισμός Γιαρμούκ βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Δαμασκού. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος το 2011 εκεί ζούσε η μεγαλύτερη παλαιστινιακή κοινότητα προσφύγων, περίπου 160.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλοί Σύροι. Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι αρκετές χιλιάδες παραμένουν.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»