Τουλάχιστον μία από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατού κατέστρεψαν Ισραηλινοί πύραυλοι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.

«Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αντιμετώπισαν δεκάδες ισραηλινούς πυραύλους», όμως «κάποιοι από αυτούς έφθασαν στον στόχο τους και κατέστρεψαν μια από τις εγκαταστάσεις ραντάρ», είπε η πηγή αυτή, ανέφερε το πρακτορείο.

Οι ισραηλινοί πύραυλοι στοχοθέτησαν και συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, βάσεις στη Δαμασκό, στην πόλη Μπάαθ της επαρχίας Κουνέιτρα, αλλά και στη Χομς, καθώς επίσης τουλάχιστον μία αποθήκη όπλων και πυρομαχικών, ανέφεραν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Η κλίμακα των σημερινών ισραηλινών επιδρομών, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση περίπου 20 ρουκετών εναντίον του κατεχόμενου από το Ισραήλ τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν, περί τις 00:10, ενέργεια την οποία ο ισραηλινός στρατός απέδωσε σε ιρανικές δυνάμεις, μοιάζει να είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αυτή των δεκάδων προηγούμενων.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα «αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα πυραύλων και τους καταρρίπτει τον έναν μετά τον άλλον», ανέφερε λίγο νωρίτερα το SANA.

Ερωτηθείσα αν το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις κοντά στη συριακή πρωτεύουσα ή προχώρησε σε επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου για να διακόψει τις στρατιωτικές επικοινωνίες και να πλήξει συστήματα ραδιοεντοπισμού στη Δαμασκό, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο περί αυτού τούτη τη στιγμή».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κάτοικοι στη Μετούλα, στα σύνορα με τον Λίβανο, έλαβαν οδηγία να σπεύσουν στα καταφύγια, χωρίς να επιβεβαιωθεί επίσημα.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, επικαλούμενο το επιτελείο, ανέφερε ότι ισραηλινά μαχητικά πέταξαν μέσα στον λιβανέζικο εναέριο χώρο, πάντως κατόπιν βγήκαν από αυτόν.

Ο στρατός του Ισραήλ, που θεωρεί ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ στήνουν μέτωπο στη Συρία και στον Λίβανο εναντίον του, πλήττει συχνά τις θέσεις τους.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»