Προσχηματικό χαρακτήρισε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ο Φίλιππος Συρίγος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Έχω την εντύπωση πως ήθελε η κυβέρνηση να δημιουργήσει έναν αποπροσανατολισμό μετά το ναυάγιο στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Είναι μια πράξη προσχηματική. Δεν κλείνεις έναν οργανισμό για να τον αναμορφώσεις. Κανένα κόμμα δεν έχει δείξει ότι θέλει την πραγματική αναμόρφωση της ΕΡΤ, υποχείριο τη θέλουν όλοι», τόνισε.

«Θα μπορούσε να γίνει ένας ανεξάρτητος οργανισμός η ΕΡΤ, αλλά αυτή η θέληση από τα κόμματα δεν υπάρχει. Άρα είτε ανοιχτή, είτε κλειστή είτε μισάνοιχτη, για μένα κανείς δεν θέλει πραγματικά να την αλλάξει και να την κάνει αυτή που πρέπει. Όλα όσα ακούμε είναι υποκριτικά πέρα για πέρα. Κι έτσι την πληρώνουν απλοί εργαζόμενοι, που δεν φταίνε σε τίποτα. Εγώ έμεινα στην ΕΡΤ δώδεκα χρόνια και το 1991 έφυγα. Δεν είχα πάρει ποτέ μία δραχμή πάνω από τη συλλογική σύμβαση», πρόσθεσε.

Πάντως δεν παραγνώρισε τα προβλήματα που υπήρχαν στη λειτουργία της ΕΡΤ. «Η ΕΡΤ νοσούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτό δεν ήταν θέμα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων. Ήταν θέμα των εκάστοτε κυβερνήσεων που το συντηρούσαν προς ίδιο όφελος και χρησιμοποιούσαν την ΕΡΤ ως κομματικό δεκανίκι τους. Τα σκάνδαλα έγιναν από στελέχη που όρισαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις. Και οι δημοσιογράφοι που έπαιρναν χρήματα ή μπόνους, ήταν επειδή τα έγιναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Η κρατική τηλεόραση βρισκόταν πάντα κάτω από την εξουσία της κάθε κυβέρνησης. Δεν ήταν ποτέ δημόσια, αλλά κρατική, υπό τις ευλογίες και την καθοδήγηση της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

«Όταν υπάρχει αυτή η κυβερνητική προπαγάνδα είναι λογικό να διχάζεται ο κόσμος. Η κοινή γνώμη είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθεί. Άλλωστε υπάρχει μία συντονισμένη προσπάθεια από τα περισσότερα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση. Μια μερίδα του κόσμου τρώει το δόλωμα και ακολουθεί από πίσω», ανέφερε και συνέχισε: «Πώς τη θέλουν την ΕΡΤ; Με τα τούρκικα σίριαλ, τα πρωινάδικα και τα άλλα ξεράσματα της ιδιωτικής τηλεόρασης; Εμείς θέλουμε την ΕΡΤ ανεξάρτητη από κρατικούς μηχανισμούς και να προωθεί τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Τέλος, ανέφερε: «Συμπαρίσταμαι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Καλό είναι να μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ, αλλά και να εκσυγχρονιστεί. Όχι να φύγει κόσμος για να γίνει αυτό, αλλά να σπάσει τα δεσμά από τον κρατικό έλεγχο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φρίκη στον Ισημερινό: Πέντε ανθρώπινα κεφάλια βρέθηκαν κρεμασμένα σε τουριστική παραλία με απειλητικό μήνυμα

Πυροβόλησαν ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και τον γιο του στον Άγιο Δημήτριο - 3 κάλυκες στο σημείο

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Από μια κλωστή το πολιτικό μέλλον της Λεπέν – Την Τρίτη εκδικάζεται η έφεσή της για τις εκλογές του 2027

Ν. Ιωνία: Έπεσαν τσιμέντα από γέφυρα – Κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στο ύψος του νοσοκομείου Αγ. Όλγα

Οι ταξιδιώτες αναζητούν προορισμούς ησυχίας: Η πολυτέλεια της σιωπής

Χρυσές Σφαίρες: One Battle After Another και Adolescence κυριάρχησαν

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Ν. Ιωνία: Έπεσαν τσιμέντα από γέφυρα – Κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στο ύψος του νοσοκομείου Αγ. Όλγα

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Στόχος ο τζίρος άνω των 6 δισ. ευρώ