Εν μέσω εγκλήσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ της πλευράς Κασσελάκη και των «87» ξεκίνησαν οι εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολυχώρο στο Γκάζι στις 18:30 με την ομιλία της γραμματέα της Κ.Ε. Ράνιας Σβίγκου και του προέδρου της Κ.Ο., Νίκου Παππά.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άνοιξαν οι πόρτες για την είσοδο των διαπιστευμένων συνέδρων.

Το κλίμα έντασης των προηγούμενων ημερών κορυφώθηκε χθες μετά και τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρακολουθήστε εδώ LIVE όλα όσα συμβαίνουν στο επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το κλίμα αναμένεται να διεξαχθούν και οι εργασίες του συνεδρίου, καθώς ουρές συνέδρων, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, έχουν σχηματιστεί στο Gazi Live, έπειτα από κάλεσμα του ιδίου να συγκεντρωθούν έξω από τον πολυχώρο.

Η ένταση αναμένεται να κορυφωθεί εν αναμονή της απόφασης του προεδρείου του συνεδρίου, το οποίο θα προτείνει η πλειοψηφία, για το αν θα «κόψει» κάθε αίτημα της πλευράς Κασσελάκη για συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία, τηρώντας αυστηρά την ημερήσια διάταξη και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εν μέσω συνθημάτων από τους υποστηρικτές του, έφτασε έξω από τον Πολυχώρο, όπου αναμένεται να διεξαχθεί το συνέδριο, προχώρησε σε καταγγελίες για τη συμμετοχή των συνέδρων και αποχώρησε, λέγοντας ότι «εκλεγμένοι σύνεδροι μαθαίνουν στην πόρτα ότι το έκτακτο στρατοδικείο καρατόμησης συνέδρων της Κουμουνδούρου τούς απέκλεισε». Παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα επιστρέψει και αν θα λάβει μέρος στις εργασίες.

Δήλωση Κασσελάκη: Δεν θα μπω στον χώρο, αν δεν μπει και ο τελευταίος εκλεγμένος σύνεδρος


Σε δήλωση του, ο κ. Κασσελάκης προχωρά σε σειρά καταγγελιών, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα εισέλθει στον χώρο, εάν πρώτα δεν μπει και ο τελευταίος εκλεγμένος σύνεδρος.

«Η «δημοκρατία» της ομάδας που διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Κομμένη όλη η ΟΜ Αμπελοκήπων.

- Κομμένη όλη η ΟΜ Κηφισιάς.

- Κομμένη η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου

Εκλεγμένοι σύνεδροι μαθαίνουν στην πόρτα ότι το έκτακτο στρατοδικείο καρατόμησης συνέδρων της Κουμουνδούρου τούς απέκλεισε.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΟΣ
».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δε, χαρακτήρισε «ντροπή και κηλίδα στην ιστορία του κόμματος», το συνέδριο, καθώς «ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι σύνεδροι, πόσοι έχουν ψηφίσει και πόσοι έχουν εκλεγεί». Αφού τόνισε δεν ξέρει καν πώς και πότε θα αρχίσει το συνέδριο, είπε ότι «έχουν μοιράσει τον χώρο σε μία vip αίθουσα και μία άλλη αίθουσα για τους υπόλοιπους». Ζήτησε την άμεση παραίτηση της Πολιτικής Γραμματείας, κάνοντας επίσης λόγο για «δημοκρατική εκτροπή».

Ο Πέτρος Παππάς, εξάλλου, αποχώρησε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανεξαρτητοποιηθεί, καταγγέλλοντας βία και νοθεία!







Πηγή: skai.gr & kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Απαγόρευσαν την είσοδο σε όποιον δεν μιλά γερμανικά σε παραλία της λίμνης Χάλε

Φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά και χαρτιά στο Αιγάλεω

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Επιλύθηκε μια εκκρεμότητα 200 ετών - Είναι ίσως η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των €3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

Ξαγρυπνά ο σύντροφός σου; Ούτε εσύ κοιμάσαι καλά

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, πτώση για Καρυστιανού - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο Τσίπρας

Χρυσοχοΐδης: «Σε λίγες ημέρες θα λειτουργούν οι 300 κάμερες που θα καταγράφουν τις παραβάσεις κόκκινου»

Θεσσαλονίκη: «Τσαντάκιας» επιτέθηκε σε 76χρονη στην Ανάληψη

Ομάδα ατόμων έγραψε συνθήματα με μπογιά έξω του σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία με 18 νεκρούς