Στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, με στόχο την ανάπτυξη και τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων για την ανατροπή των στερεότυπων και αποφυγή περιθωριοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ κατοίκων της πόλης, προχωρά άμεσα ο Δήμος Αθηναίων, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Με την πρωτοβουλία του, ο δήμος υπογραμμίζει την ευθύνη και την ευαισθησία του στην αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικής βίας, παρενοχλήσεων και κακοποίησης για λόγους ταυτότητας, έκφρασης χαρακτηριστικών φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωση του υπέρ της ανοιχτής, συμπεριληπτικής κοινωνίας την οποία θεωρεί βασικό συστατικό της σύγχρονης δημοκρατίας, επισημαίνει: «Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που βιώνουν οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι στην καθημερινότητά τους. Όλοι και όλες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους. Να μπορούν να μιλούν και να εκφράζονται όπως επιθυμούν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά του φύλου τους, χωρίς να αισθάνονται την απουσία σεβασμού ή την ύπαρξη απειλής. Στον δήμο της Αθήνας ξεκινάμε από το σπίτι μας. Η στήριξη και η αποδοχή ξεκινάει από εμάς. Η αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται επιμονή, ολιστική προσέγγιση και συλλογική προσπάθεια».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων θα λειτουργεί συμβουλευτικά για την ανατροπή των αρνητικών στερεοτύπων και την αποφυγή κάθε μορφής διάκριση, περιθωριοποίηση, παρενοχλήσεων, άνισης μεταχείρισης και βίας, θα λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπισή τους και θα συντονίζει την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του προσωπικού στις δομές του δήμου.

Από την πλευρά της, η διαπαραταξιακή επιτροπή θα επεξεργαστεί προτάσεις σχετικά με τις αναγκαίες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση:

- Της έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές.
- Της παρενόχλησης και του εκφοβισμού σε όλες τις εκφάνσεις.
- Της ξενοφοβίας, ομοφοβίας ή τρανσφοβίας μέσω ειρωνικών, κακόβουλων και υβριστικών σχολίων κατά τη συναλλαγή με δημοτικές υπηρεσίες.
- Της διάπραξης εγκληματικών ενεργειών (άσκηση βίας).

Σημειώνεται, ότι με αυτήν την απόφαση η δημοτική Αρχή δημιουργεί το υπόδειγμα και ξεκινάει την προσπάθεια από τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Δήμου Αθηναίων, ακολουθώντας ευρωπαϊκές πολιτικές και τακτικές ισότητας (LGBTQI Equality Strategy 2020-2025) και τηρώντας τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών, και άλλες ανάλογες δεσμεύσεις.
 
Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Ρόδο - Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας

Συναγερμός στη Ρόδο για φωτιά στον Ατάβυρο – Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων

Θεσσαλονίκη: 13χρονος τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο στη Χαλκιδική

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά Κέρκυρας - Έσβησε άμεσα εστία στον Άγιο Στέφανο

Φωτιά τώρα σε εξέλιξη επί της λεωφόρου Σπάτων - Εστάλη 112

Εντοπίστηκε 50χρονη νεκρή σε σπίτι στην Κατερίνη - Πρόκειται για δυστύχημα

«Πατέρας του έθνους»: Ο Τραμπ ανήρτησε τον εαυτό του σκαλισμένο στο.... Όρος Ράσμορ

Τέσσερις συλλήψεις για τρεις πυρκαγιές από αμέλεια σε Αργολίδα, Καβάλα και Κορινθία

Ιράν: Σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Αλί Χαμενεΐ - Σηκώθηκε πανό «σκοτώστε τον Τραμπ»