Μετά από οκτώ παιχνίδια στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα η ΑΕΚ Λάρνακας είναι δίχως νίκη στο «ΓΣΖ», «αραγμένη» στη μέση της βαθμολογίας, προέρχεται από δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1 κι έχει σημειώσει ένα γκολ εντός έδρας. Σαφέστατα και θα μπορούσε περισσότερα πράγματα η ομάδα του Τόμας Κρίστενσεν, η οποία έχει στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο. Κάποιο νέο αγωνιστικό πρόβλημα δεν υπάρχει, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για προσπάθεια νέας αρχής στο κλαμπ της Λάρνακας.
Η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται στο ίδιο κλιμάκιο της βαθμολογίας, προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, ενώ έχει ένα «τρίποντο» στα τέσσερα τελευταία ματς στην κυπριακή Λίγκα. Θα έχει κόσμο στο «ΓΣΖ», ενώ πέραν των μακρόχρονων προβλημάτων ο Νεόφυτος Λάρκου δεν έχει άλλα ζητήματα να λύσει. Το παιχνίδι σαφέστατα και είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες, ωστόσο η ΑΕΚ και ποιοτικότερο ρόστερ έχει και την ευκαιρία να πετύχει την πρώτη νίκη εντός απέναντι σ΄ έναν αντίπαλο που δεν την τρομάζει.
Η τριάδα αποδόσεων στο Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ μπορεί να στείλει στο… Δαφνί τον κάθε νορμάλ παίκτη του στοιχήματος, όμως η γηπεδούχος Μπορούσια «καίγεται» για το «τρίποντο», επομένως εκεί υφίσταται μία λογική για τον «άσο». Είναι τελευταία στην Μπουντεσλίγκα αυτή τη στιγμή, ενώ η φιλοξενούμενη Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ είναι αήττητη με πέντε νίκες και ισάριθμες! Κάτω από τις βαθμολογικές αυτές συνθήκες το 1,55 κρίνεται απαράδεκτο, ωστόσο η κόντρα της Ντόρτμουντ δεν παίζεται.
Είναι από τις λίγες φορές που θα διαλέξουμε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε τόσο μικρή απόδοση, όμως εδώ το πράγμα αρχίζει και σοβαρεύει. Αν δεν έρθει η νίκη στην «καυτή» της έδρα, που φέτος έχει πάρει αποτέλεσμα και ο κάθε πικραμένος (βλ. Αμβούργο πχ), τότε η βαθμολογική της θέση θα χειροτερέψει σε μία αγωνιστική που, για παράδειγμα, κέρδισαν Βέρντερ Βρέμης και Φράιμπουργκ. Προβλήματα απουσιών δεν υφίστανται νεότερα για το «φαβορί» του ζευγαριού, το οποίο ποντάρουμε απλώς λόγω τεράστιου κινήτρου.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
325. ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: 1 (1,85)
330. ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: 1 (1,55)