Οκτώ ερασιτέχνες σκιέρ βρέθηκαν σώοι και άλλοι δύο ακόμη αναζητούνται, αφού καταπλακώθηκαν από μια χιονοστιβάδα στην Αυστρία.

Το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, στην περιοχή του Φόραλμπεργκ. Η αστυνομία, βασιζόμενη στο βίντεο που είχε τραβήξει ένας σκιέρ, έκανε αρχικά λόγο για δέκα αγνοούμενους.

Ο ένας από τους εκδρομείς σώθηκε, ενώ ένας δεύτερος βγήκε σκάβοντας μόνος του τα χιόνια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Οι άλλοι έξι που διακρίνονται στα πλάνα εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς.

«Δεν έχουμε ωστόσο κανένα νέο για δύο άτομα και συνεχίζουμε τις έρευνες», είπε ο Χέρμαν Φέρχερ, ο διευθυντής της υπηρεσίας τουρισμού που έχει αναλάβει να ενημερώνει για την εξέλιξη των ερευνών.

Κάθε χρόνο στην Αυστρία σκοτώνονται από χιονοστιβάδες 20 άνθρωποι κατά μέσο όρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ελπίζουμε ότι ο συνασπισμός μας δεν θα δοκιμαστεί»: Τα μηνύματα Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη

Οι αγρότες έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη – Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση και για ΙΧ

Ανοίγουν τα σεντούκια - Χίλια ευρώ για μια χρυσή λίρα

Παπαστεργίου: Πότε θα σταλούν τα «ραβασάκια» για τις παραβάσεις που «έπιασαν» οι ΑΙ κάμερες

Κόντρα Γεωργιάδη-Δούκα στον ΣΚΑΪ: «Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία» - «Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;»

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό

700.000 ευρώ για ένα δίσκο των Beatles – Βινύλια που πωλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές

Συλλήψεις σε καφετέριες της Σητείας για τηλεοπτική πειρατεία - Πρόστιμα έως 3.000 ευρώ

Ανατριχίλα: Φωτογραφίες-σοκ του Έπσταϊν να φιλάει και να αγκαλιάζει ανήλικα κορίτσια

Θεσσαλονίκη: 52χρονος και 56χρονος έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ