Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτός που αποφάσισε να μείνουν οι παίκτες στο Ρέντη μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στους παίκτες του. Να μιλήσει μαζί τους. Να κάνει τις παρατηρήσεις του. Από την στιγμή λοιπόν που ο Πορτογάλος είπε αυτά που ήθελε στους ερυθρόλευκους, πήρε σήμερα την απόφαση να βάλει τέλος στον «εγκλεισμό» των παικτών του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Και ήταν μια απόφαση που άρεσε πολύ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του λιμανιού. Κι αυτό γιατί οι παίκτες κατάλαβαν πως ο προπονητής τους είναι «ένα» μ’ αυτούς. Ότι δεν ξεχωρίζει τον εαυτό του από την υπόλοιπη ομάδα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η συγκεκριμένη κίνηση από τον Πορτογάλο προπονητή έγινε θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών, με τους ερυθρόλευκους να εκφράζονται με κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τον προπονητή τους.

Έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό ότι ο Μαρτίνς έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους παίκτες του. Είναι μια σημαντική κατάκτηση αυτή του 48χρονου τεχνικού και η αλήθεια είναι πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα του Μαρτίνς, για τον χαρακτήρα του προπονητή τους. Και δεν χωρά αμφιβολία πως το καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια των ερυθρόλευκων είναι κάτι που το «έχτισε» και ο προπονητής των ερυθρόλευκων, με την συμπεριφορά του απέναντι στους παίκτες.

Ο Μαρτίνς έκανε λοιπόν χθες τις παρατηρήσεις που ήθελε, αναφορικά με όσα δεν του άρεσαν στο Ηράκλειο. Δεν είχε να «κερδίσει» κάτι αν κρατούσε τους παίκτες του και σήμερα στο Ρέντη. Το ήξερε πολύ καλά και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές να πάνε στα σπίτια τους. Επαναλαμβάνουμε, οι σχέσεις του Πορτογάλου προπονητή με τους παίκτες του είναι εξαιρετικές. Και δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγαν οι ερυθρόλευκοι, όταν ο Μαρτίνς τους ανακοίνωσε μετά την ήττα στην Κρήτη ότι θα μείνουν στο Ρέντη. «Μπορούμε να τον καταλάβουμε» έλεγαν χαρακτηριστικά οι παίκτες. Κι αυτό φανερώνει πολλά.

Ήταν μια απόφαση του Πορτογάλου που μόνο κερδισμένο μπορεί να βγάλει τον προπονητή των ερυθρόλευκων και την ομάδα του Πειραιά, ενόψει του αγώνα με τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους πειραιώτες στο οποίο η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που σκέφτονται οι ερυθρόλευκοι. Πρώτα απ’ όλα για να παραμείνουν στο κόλπο πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γουρόπα αλλά και γιατί η ψυχολογία μιας ομάδας φτιάχνει με τις νίκες. Κι αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη μια νίκη που θα του δώσει ώθηση για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube