Αρχίζει και σχηματίζεται ο χάρτης του Champions League της επόμενης σεζόν.

Η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα ξεκινήσει αργότερα από το συνηθισμένο, στις 20 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Σιγά-σιγά και ενώ τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν αρχίσει να οδεύουν προς το φινάλε τους, αρχίζουμε να μαθαίνουμε τις ομάδες και το παζλ του Champions League να δημιουργείται.

Η Bundesliga ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, στέλνοντας στους ομίλους της διοργάνωσης τις Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία και Γκλάντμπαχ. Η Ligue 1 της Γαλλίας διακόπηκε και δεν ολοκληρώθηκε, με την ομοσπονδία να επικυρώνει την βαθμολογία και να στέλνει στους ομίλους τις Παρί, Μαρσέιγ και στα προκριματικά την... πρωτάρα Ρεν.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν κλειδώσει την έξοδό τους στη διοργάνωση, με άλλες δύο θέσεις να απομένουν, ενώ από την Αγγλία υπάρχει μόνο η Λίβερπουλ. Και αυτό διότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν ξέρουμε αν θα αγωνίζεται στην Ευρώπη μετά την τιμωρία από την UEFA, με την απόφαση του CAS να αναμένεται μέσα στον μήνα. Εφόσον παραμείνει ο διετής αποκλεισμός της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε στους ομίλους θα οδηγηθούν οι ομάδες από τις θέσεις 3-5.

Στην Serie A, η τετράδα που θα αγωνιστεί στους ομίλους πρέπει να θεωρείται ήδη γνωστή. Η Γιουβέντους είναι πρώτη και με δύο βαθμούς κλειδώνει μαθηματικά την είσοδό της, με τις Λάτσιο, Ίντερ και Αταλάντα να ακολουθούν. Ελάχιστες πιθανότητες να σπάσει η τετράδα, με την τέταρτη Αταλάντα να είναι στο +15 από την 5η θέση και τις Ρόμα, Νάπολι

Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζενίτ και Κλαμπ Μπριζ είναι σίγουρες από τις χώρες τους, ενώ η πρωατθλήτρια ομάδας της Πορτογαλίας που όλα δείχνουν πως θα είναι η Πόρτο (στο +6 από την Μπενφίκα) θα είναι μία ακόμα ομάδα των ομίλων. Στους ομίλους θα βρίσκεται και ο πρωταθλητής Τουρκίας. Η Μπασακσεχίρ είναι στο +2 από την Τράμπζονσπορ και με τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, είναι το φαβορί. Επίσης, για την Τράμπζονσπορ υπάρχει και η πιθανότητα μη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω τιμωρίας της.

Η Ρωσία, επίσης, βγάζει δύο ομάδες στους ομίλους. Παραπάνω αναφέραμε τη Ζενίτ που είναι πρωταθλήτρια και δεύτερη αυτή τη στιγμή είναι η Λοκομοτίβ Μόσχας, στο +4 από την Κράσνονταρ και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Στους ομίλους μπαίνουν επίσης έξι ομάδες από τα προκριματικά, όπως και οι κάτοχοι των Champions και Europa League.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το «Στάμφορντ Μπριζ» γίνεται… Νέα Φιλαδέλφεια: Εξαντλήθηκαν τα 6.000 εισιτήρια για το ματς με τη Σαχτάρ!

«Κιτρινόμαυρη» τρέλα: Εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 4.500 εισιτήρια για το ματς με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο!

ΑΕΚ: Τα εισιτήρια του αγώνα με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο

Το σεντόνι και το φάουλ-ποίημα του Μαρίν: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Champions League

Σρνα: «Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί στο γήπεδο στον αγώνα με την ΑΕΚ»

MVP της 1ης αγωνιστικής του Champions League ο Φεράν Τόρες - Ποιοι μπήκαν στην καλύτερη ενδεκάδα

WhoScored: Στην κορυφαία 11άδας της πρεμιέρα του Champions League ο Ρότα!

Έμεινε... παγωτό ο Μπράουν όταν ενημερώθηκε ότι ο προπονητής του παραιτήθηκε

Έβρεξε ξανά... γκολ: Όλα τα τέρματα στην τρίτη ημέρα της πρεμιέρας του Champions League!

Το πανόραμα της τρίτης ημέρας της πρεμιέρας του Champions League: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία