Μήνας σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα είναι ο Μάιος, καθώς μετά τα ρολά που ανέβασαν καφέ, εστιατόρια και μπαρ έρχεται η σειρά και άλλων δραστηριοτήτων να επαναλειτουργήσουν.

Το επόμενο βήμα θα γίνει με τα σχολεία, καθώς από την επόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Βασικό εργαλείο θα είναι τα self test καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να διενεργούν τεστ αυτοδιάγνωσης.

Το Σάββατο 15 Μαΐου θα γίνει η πρεμιέρα του τουρισμού που θα λειτουργήσει με αυστηρές προδιαγραφές τόσο για τους εμβολιασμένους επισκέπτες όσο και για εκείνους που θα ταξιδεύουν με διαγνωστικά τεστ.

Επίσης στις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να κινούνται από νομό σε νομό.

Στις 15 Μαΐου ανοίγουν για το κοινό και οι οργανωμένες παραλίες.

Την ίδια ημέρα, ενδέχεται να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά στη Συρία, ως η «εκδίκηση» των ιορδανικών δυνάμεων

Απαγόρευση στον Μπολσονάρου να φύγει από τη χώρα, την επομένη των εκλογών στη Βραζιλία

Υπόθεση Χωριάτικο: Στον εισαγγελέα οι 59 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φορολογικής απάτης

Ιόνια Οδός: Εκτροπή λεωφορείου του Πολεμικού Ναυτικού με 25 επιβαίνοντες - Τραυματίστηκαν ο οδηγός και 12 επιβάτες

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 30 Οκτωβρίου: Δεμένα αναμένεται να μείνουν τα πλοία σε 7 λιμάνια

Ρόδος: Σε Red Code έως τις 29 Οκτωβρίου – «Περιορίστε τις μετακινήσεις», καλεί ο δήμος

Δίκη για τα Τέμπη: Κατέθεσαν επιβάτες του δεύτερου βαγονιού - Την Τρίτη η επόμενη συνεδρίαση

Η τρομακτική στιγμή που κρουαζιερόπλοιο συγκρούεται με φορτηγό πλοίο

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων στις υποθέσεις Pizza Fan και «Χωριάτικο»