Ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος φέτος στην Ευρώπη, αλλά στον τελικό του Champions League παρουσιάστηκε κάκιστος και πολύ αγχωμένος, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 6-4 από τη Γιουγκ, η οποία του είχε στερήσει ξανά το τρόπαιο το 2001!

Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν όλα τα λάθη για το τέλος. Με τους Κροάτες να πιέζουν ασφυκτικά στην άμυνα και έχοντας σε φοβερή μέρα τον τερματοφύλακα Μπίγιατς, οι Πειραιώτες δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις, με τραγικά ποσοστά από τα πέντε μέτρα. Φουντούλης και Βλαχόπουλος αφοπλίστηκαν, ενώ η εξαιρετική αμυντική λειτουργία και ο φοβερός Πάβιτς δεν κατάφεραν να τον οδηγήσουν στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι. Το γκολ του Μουρίκη άνοιξε το σκορ, ενώ δύο χαμένοι παραπάνω για τους Κροάτες τους… έκοψαν τον αέρα. Στην τρίτη τους ευκαιρία, όμως, ο Πάβιτς δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ομπράντοβιτς και διαμορφώθηκε το 1-1 της πρώτης περιόδου.

Με τις σκληρές άμυνες να κυριαρχούν και τον Μπίγιατς να σταματάει τις προσπάθειες των ερυθρόλευκων, τη διέξοδο έδωσε ο Φουντούλης που έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Η αποβολή του Δελακά στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, έδωσε στον Μπένιτς την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Τριάντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Περόνε έδωσε για πρώτη φορά τα ηνία στη Γιουγκ και μαζί την ψυχολογία για το δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Μια απόκρουση του Πάβιτς σε επίθεση της Γιουγκ με παραπάνω προηγήθηκε της ισοφάρισης για τον Ολυμπιακό με το Γούνα (3-3), όμως και πάλι η Γιούγκ πήρε τα ηνία λίγο πριν το φινάλε με τον Γκαρσία.

Η αποφασιστικότητα του συλλόγου του Πειραιά στο τέταρτο οκτάλεπτο σταμάτησε πάνω στον φοβερό Μπίγιατς. Η ισοφάριση από τον Βλαχόπουλο έδωσε ανάσες για… λίγα δευτερόλεπτα, αφού αμέσως ο Γιόκοβιτς έκανε το 5-4, ενώ στην τελευταία επίθεση του ματς ο Περόνε κέρδισε πέναλτι μετά από απερίσκεπτο φάουλ του Μάγιαρακ, που διαμόρφωσε το τελικό 6-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 1-1, 2-1

Γιουγκ (Κόμπεστσακ): Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία 1, Περόνε 2, Μπένιτς 1, Ομπράντοβιτς 1
Ολυμπιακός (Βλάχος): Γούνας 1, Φουντούλης 1, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος 1.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube