Ό,τι έχτιζε από το κατακαλόκαιρο τείνει να γκρεμίσει μέσα σε λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός. Οι προσδοκίες για κάτι καλό, που μέχρι ενός σημείο δικαιολογούνταν από την απόδοση των «πράσινων» μέσα στις τέσσερις γραμμές, δείχνουν να… διαψεύδονται μέσα σε ένα εφιαλτικό διάστημα 18 ημερών.

Η καταστροφή άρχισε στις 16 Οκτωβρίου, όταν ο Παναθηναϊκός κλώτσησε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Super League γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Ακολούθησε η καλή εμφάνιση και η άδικη ισοπαλία 2-2 με τη Σταντάρ στη Λιέγη, εν συνεχεία το αυτοκαταστροφικό 1-1 στη Βέροια για το πρωτάθλημα και το απογοητευτικό 0-0 με τον Ηρακλή στο Κύπελλο. Η αγχωτική νίκη επί του Γηραιού στη Super League με 2-0 δεν στάθηκε ικανή να δώσει ώθηση, καθώς ακολούθησε η βαριά ήττα με 3-0 από τη Σταντάρ στη Λεωφόρο, που ουσιαστικά βάζει τέλος στις ευρωπαϊκές βλέψεις.

Ταμείο; Δύο ήττες, τρεις ισοπαλίες και μία νίκη σε έξι ματς, με απολογισμό έξι γκολ υπέρ και οκτώ κατά, ο Παναθηναϊκός σχεδόν δεδομένα εκτός Ευρώπης μετά το Δεκέμβριο, σε περιπέτειες στο Κύπελλο και στο -4 στο πρωτάθλημα, με κίνδυνο η απόσταση να μεγαλώσει αν χάσει από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube