Η, μία ακόμα, πρωτοποριακή κίνηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να δώσει την δυνατότητα στους φιλάθλους που το επιθυμούν να κάνουν από τώρα κράτηση για εισιτήριο διαρκείας ενόψει της νέας σεζόν, είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και έχει αρκετούς στόχους και παράλληλα πλεονεκτήματα. Και αν για την χώρα μας δεν είναι το πιο σύνηθες ο φίλαθλος να κάνει… πρόωρη επέκταση συμβολαίου με την θέση του στο γήπεδο, η συγκεκριμένη τακτική, ακολουθείται από τις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης.

Αυτό, το να βγάζουν δηλαδή από νωρίς εισιτήρια διαρκείας, τους επιτρέπει αρχικά να προχωρήσουν στον σχεδιασμό τους γνωρίζοντας νωρίς-νωρίς την «βάση» του κόσμου που θα τους υποστηρίξει έτσι και αλλιώς. Παράλληλα, τους δίνει την δυνατότητα να έχουν στα χέρια τους τα πρώτα πραγματικά οικονομικά δεδομένα για την νέα σεζόν. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, οι πληροφορίες και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα τους τελευταίους μήνες, αναφέρουν πως ήδη αρκετοί έχουν ζητήσει λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να κλείσουν μόνιμη θέση στο ΣΕΦ και για την νέα σεζόν. Επί προσθέτως, στην ΚΑΕ είχαν παρατηρήσει πως λόγω του ότι τα εισιτήρια διαρκείας τίθενται προς διάθεση το καλοκαίρι, αρκετοί παλαιοί κάτοχοι έλειπαν σε διακοπές και χάνανε τις προθεσμίες ανανέωσης του εισιτηρίου και της θέσης τους.

Στον Ολυμπιακό, που παράλληλα με την φετινή άκρως επιτυχημένη μέχρι ώρας χρονιά, σχεδιάζουν ήδη σε πολλά επίπεδα και την επόμενη, έχουν στόχο τα εισιτήρια διαρκείας από 5800 που ήταν φέτος να αυξηθούν τουλάχιστον στις 6500. Ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 5.500 εισιτήρια ανά αγώνα. Σε αυτά τα παιχνίδια, θα ακολουθηθεί και φέτος η πολιτική «dynamic pricing». Δηλαδή ανάλογα με την σπουδαιότητα του αγώνα και την διαθεσιμότητα των εισιτηρίων, θα προσαρμόζονται και οι τιμές των εισιτηρίων ανά αγώνα. Αποφασίστηκε λοιπόν να κυκλοφορήσουν φέτος πιο νωρίς ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση, αλλά και να διαπιστωθεί πόσοι από τους περυσινούς κατόχους θα ανανεώσουν, ώστε να ξεκινήσει μετά το διάστημα 5 Απριλίου-21 Απριλίου, η διάθεση και σε νέους ενδιαφερόμενους που θέλουν να εξυπηρετηθούν.

Γιατί… συμφέρει το διαρκείας

Σε μία χρονιά που έχουν γίνει ήδη επτά sold out στην Ευρωλίγκα και ένα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα πολλές μέρες πριν το τζάμπολ των αγώνων, η προμήθεια του εισιτηρίου διαρκείας είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή από πολλές απόψεις. Εκτός του ότι ο κάτοχός του έχει εξασφαλισμένη θέση για όλους τους αγώνες χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει θεσπίσει μια σειρά από προνόμια, όπως πάρκινγκ, προσφορές της ομάδας και των χορηγών της. Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως, είναι το οικονομικό όφελος.

Για παράδειγμα, ένα εισιτήριο διαρκείας αξίας 800 ευρώ, αντιστοιχεί σε θέση για την οποία αν κάποιος πλήρωνε μεμονωμένο εισιτήριο ανά αγώνα σε όλους τους αγώνες, θα ξόδευε 2.050 ευρώ! Αντίστοιχα για μια θέση που αντιστοιχεί σε εισιτήριο διαρκείας 350 ευρώ, κάποιος θα πλήρωνε από 600 ως 700 ευρώ. Επιπλέον, οι κάτοχοι διαρκείας έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ανάλογα με την κατηγορία του εισιτηρίου τους, σε εισιτήρια του Final Four, καθώς και σε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Σε ό,τι αφορά τώρα τις τιμές, είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με φέτος, κυρίως λόγω του ότι η ζήτηση για κάθε θέση κατόχου είναι υπερδιπλάσια των διαθέσιμων θέσεων. Μιλάμε άλλωστε για περίπου 35 εγγυημένους αγώνες εντός έδρας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας VIP, Court seats, baseline seats, την επόμενη χρονιά 2023-24, θα απολαμβάνουν και την πρόσβαση στο νέο ολοκαίνουργιο VIP Lounge που θα κατασκευαστεί το καλοκαίρι και θα προσφέρει υψηλές υπηρεσίες και service, πριν αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube