Μπορεί η ΑΕΚ για να φτάσει στη νίκη επί της Μπαϊρόιτ να έπρεπε να επιστρέψει από την… κόλαση και να ολοκληρώσει μία επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ωστόσο γνώριζε εξ αρχής πως για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση δεν της αρκούσε μόνο η δική της επικράτηση και χρειαζόταν συνδυασμό αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου.

Τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς ήθελε η Ένωση. Και αυτό γιατί Στρασμπούρ και Βενέτσια επικράτησαν των Μπάνβιτ και Εστουδιάντες, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να τερματίσουν στην 3η θέση του τέταρτου ομίλου.
Και αν το παιχνίδι στην Τουρκία είχε κριθεί από νωρίς με τη γαλλική ομάδα να έχει αποκτήσει από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας και να κάνει… περίπατο, δεν ισχύει το ίδιο για το παιχνίδι της Βενέτσια με την Εστουδιάντες.

Η ιταλική ομάδα είχε καταφέρει να χτίσει μία διαφορά +20 πόντων στα μέσα της δεύτερης περιόδου και όλα έδειχναν πως θα φτάσει εύκολα στη νίκη. Ωστόσο η ισπανική ομάδα, με μία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να επιστρέψει και μάλιστα έξι λεπτά πριν το τέλος του ματς πήραν το προβάδισμα στο σκορ (85-86).

Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού εξελίχθηκαν σε… θρίλερ! Η Βενέτσια κατάφερε να αποσπαστεί με τρεις (92-89) με τρίποντο του Μπράμος 1:22 πριν το τέλος. Ο Κουκ με δύο βολές μείωσε στο πόντο και τα πάντα ισορροπούσαν πλέον σε τεντωμένο σχοινί. Τελικά το τρίποντο που δοκίμασε ο Κουκ στο τέλος βρήκε… στεφάνι και επί της ουσίας σφράγισε την παρουσία της ΑΕΚ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η Βενέτσια παρά τη νίκη της δεν κατάφερε να προκριθεί, παίρνοντας μαζί της και την ισπανική ομάδα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.