Πριν από μερικές ημέρες, ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε, εξέφρασε για πολλοστή φορά τόσο την στήριξή του, όσο και της διοίκησης του καταλανικού συλλόγου, στο πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mundo Deportivo», το μέλλον του Έλληνα κόουτς στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την πορεία της ομάδας στα playoffs του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, υπάρχει και το φαβορί για τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα και αυτός είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Όμως, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Μπάρτσα δεν «παίζει» μόνη της για τον Σάρας, καθώς στη… γωνία περιμένει η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η «ομάδα του λαού» έχει προσεγγίσει ήδη τον προπονητή της Ζαλγκίρις, με τον οποίο είχε κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες όταν εκείνος ήταν παίκτης της (2004-2005), ενώ και ο ίδιος έχει αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη που έχει για την ομάδα, αλλά και το Τελ Αβίβ. Επίσης, το άλλο δυνατό… χαρτί της Μακάμπι, σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, είναι πως εάν πάρει τη δουλειά τότε δεν θα έχει τόση πίεση όσο οι Καταλανοί, ενώ δεν χρειάζεται να δώσει κάποια αποζημίωση στον νυν κόουτς της Άιναρς Μπαγκάτσκις, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Από την άλλη, σε περίπτωση που οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να αποδεσμεύσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα τότε θα πρέπει να του καταβάλλουν ένα σημαντικό… εφάπαξ, καθώς έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube