• Από τους νεαρούς ξένους παίκτες του Ολυμπιακού-δεν αναφέρομαι στον Μαντί Καμαρά που είναι βασική μονάδα-νομίζω ότι τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ είναι ο Λάζας Ραντζέλοβιτς και ο Ούγκο Κάιπερς.

• Ο 22χρονος Βέλγος σέντερ φορ με τα 22 γκολ στα 28 παιχνίδια του πέρσι στη Β΄ Εθνική με τον Εργοτέλη έχει ήδη ξεχωρίσει στο Ρέντη με το καλημέρα: στα τεστ που υποβλήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν μακράν πρώτος! Σε δύναμη, αντοχές, αλτικότητα κλπ, κλπ. Να έχουμε δε υπόψιν μας ότι έχει να παίξει μπάλα από τις 20 Μαίου του 2018, λόγω της διαμάχης του με το σύλλογο της Κρήτης.

• Ο 21χρονος Σέρβος εξτρέμ, με τα εφτά γκολ και τις 12 ασίστ στα 40 παιχνίδια του (36 πρωταθλήματος) φέτος με τη Ραντνίσκι Νις, 2η πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα, έδειξε μεγάλες δυνατότητες στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Α΄κατηγορία του πρωταθλήματος Σερβίας. Κάπως έτσι βρίσκεται τώρα με την Εθνική Ελπίδων της χώρας του για την τελική φάση του Euro. Κάτι που από τη μία είναι καλό, από την άλλη όμως θα χάσει την προετοιμασία του Ολυμπιακού.

• Ποια είναι η ουσία: οι δύο αυτοί παίκτες το πιο πιθανό είναι να δοθούν δανεικοί. Γιατί ο Ραντζέλοβιτς θα έχει να συναγωνιστεί τους Ποντένσε, Βαλμπουενά, Λάζαρο, Μασούρα και έναν ακόμη πρώτης γραμμής εξτρέμ που θα φέρει ο Ολυμπιακός. και γιατί ο Κάϊπερς θα έχει από την πλευρά του να συναγωνιστεί τους δύο σέντερ φορ που θα πάρει ο Ολυμπιακός (η, τον ένα, συν τον Χασάν), αλλά και τους Γκερέρο, Σολδάνο, Ντουρμισάι.

• Το κλειδί είναι να γίνει η σωστή επιλογή στις ομάδες στις οποίες θα πάνε να παίξουν αυτά τα παιδιά, αν τελικά δοθούν δανεικοί. Γιατί ακριβώς επειδή είναι καλά πρότζεκτ, θα συνιστά μεγάλος λάθος αν δεν γίνει η κατάλληλη επιλογή. Και τέτοιοι παίκτες, από τη μία δεν θέλει πολύ να σου βγουν χρυσάφι, από την άλλη δεν θέλει πολύ να χαθούν. Από μία επιλογή, δική τους η, της ομάδας τους.

• Γιατί π.χ. είναι άλλο να πηγαίνει δανεικός ο Τσιμίκας στην ολλανδική Βίλεμ και να παίζει 40 παιχνίδια κι άλλο είναι να πηγαίνει δανεικός στον ΠΑΣ ο Ευαγγέλου και να παίζει ένα ματς πρωταθλήματος και τέσσερα Κυπέλλου σε μία ολόκληρη σεζόν.

• Οι παίκτες πρέπει να δίνονται δανεικοί εκεί που τους πιστεύουν κι εκεί που θα τους δοθούν πραγματικά ευκαιρίες να παίξουν και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Άσχετο: Ο Κούγιας, που ξέρει μπάλα, ένα παίκτη θα ήθελε για τη Λάρισα από τους πιθανούς υπό παραχώρηση του Ολυμπιακού, τον Κάϊπερς. Αλλά αυτός δεν παίρνει δανεικούς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube