Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και πλέον τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την ομάδα του λιμανιού, σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά για ένα τόσο σημαντικό ματς. Είχαν παράπονα από δύο αποφάσεις του Παπαπέτρου και μάλιστα ο διαιτητής του ντέρμπι παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα τις λάθος αποφάσεις του. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δει και πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με την απόδοση του στο χθεσινό ντέρμπι. Και ήταν μια εμφάνιση που κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί. Για πολλούς λόγους και όχι μόνο για έναν.

Πρώτα απ’ όλα ο προπονητής των πειραιωτών, Όσκαρ Γκαρθία αποφάσισε να πάρει πολλά ρίσκο. Ήταν απόφαση του να φέρει τα πάνω – κάτω στην εντεκάδα. Έτσι το είδε έτσι έκανε. Τα πολλά ρίσκο όμως ενδέχεται να προκαλέσουν «βραχυκύκλωμα» κι αυτό ακριβώς έπαθε ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Κυριακής.

Και δεν είναι κάτι που το λέει κάποιος μετά το ματς για να κάνει τον…έξυπνο. Ήταν κάτι που σχολιάστηκε μόλις έγινε γνωστή η εντεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδος. Κανείς πάντως δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία «ακύρωσης» του Ισπανού τεχνικού. Βρίσκεται μόλις ένα μήνα στην ομάδα του λιμανιού και προσπαθεί να μάθει πράγματα και καταστάσεις. Όταν λοιπόν ένας προπονητής δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, τότε θα κάνει και λάθη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα ο Ολυμπιακός έχασε ένα ντέρμπι κι έχασε και πολύτιμο έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό όμως που πρέπει να έχουν υπόψιν οι ερυθρόλευκοι είναι ότι η σεζόν δεν τελείωσε, συνεχίζεται. Και κανείς προπονητής ή παίκτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με αδιαφορία τα εναπομείναντα παιχνίδια. Πρώτα απ’ όλα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν την Τετάρτη στη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Και οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να πάρουν την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Κι επειδή πολλά έχουν ακουστεί από το βράδυ της Κυριακής, καλό θα είναι να μην ξεχνά κάποιος τα όσα έχει πετύχει ο σύλλογος τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι μια περίοδος γεμάτη τίτλους και επιτυχίες και είναι αδιανόητο να μηδενίζονται τα πάντα, επειδή μπορεί να χάσουν το τρίτο πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι από το (πολύ) μακρινό 1997. Τι να πουν δηλαδή οι φίλαθλοι άλλων ομάδων; Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι ηρεμία. Με ηρεμία όλα θα βρουν το δρόμο τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube