Το MotoGp συνεχίζεται στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Αραγονία. Η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά το 2010. Είναι η έκτη ισπανική πίστα στην οποία γίνεται Γκραν Πρι μετά τις Χερέθ, Καταλονία, Μόντζουιχ, Χαράμα και Βαλένθια.

Νικητής το 2010 ήταν ο Κέισι Στόνερ με Ducati ενώ ακολούθησαν τρεις νίκες της Honda με Στόνερ, Πεδρόσα και Μαρκέζ. Τα δύο τελευταία χρόνια επικράτησε ο Χόρχε Λορένθο με Yamaha.

Στους 18 αγώνες που έχουν διεξαχθεί για τις τρεις κατηγορίες του Motogp, οι Ισπανοί έχουν κυριαρχήσει με 13 νίκες. Μόνο ο Στόνερ στη μεγάλη κατηγορία (2010 & ’11), ο Αντρέα Ιανόνε (Moto2, 2010), ο Ρομάνο Φενάτι (Moto3, 2014) και ο Μιγκέλ Ολιβέιρα (Moto3, 2015) έχουν καταφέρει να σπάσουν την ισπανική κυριαρχία.

Η νίκη του Στόνερ το 2010, η τρίτη θέση του Νίκι Χέιντεν την ίδια χρονιά και η τρίτη του Καλ Κράτσλοου το 2014 είναι οι τρεις φορές που η Ducati κατάφερε να ανέβουν στο βάθρο των νικητών.

Καλύτερο αποτέλεσμα για τη Suzuki είναι η έκτη θέση με τους Αλβάρο Μπαουτίστα (2011) και Μάβερικ Βινιάλες (2015).

Η πίστα της Αραγονίας είναι μια από τις 5 του παγκοσμίου πρωταθλήματος που δεν ακολουθούν τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Ο Μαρκέζ δεν έχει κερδίσει στους τελευταίους έξι αγώνες επί ισπανικού εδάφους. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία που για τέσσερα συνεχόμενα γκραν πρι δεν έχει πάρει μία από τις δυο πρώτες θέσεις.

Η συγκεκριμένη πίστα είναι μία από τις τρεις στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Όστιν Τέξας & Ρεντ Μπουλ Ρινγκ στην Αυστρία οι άλλες δύο) που ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν έχει πανηγυρίσει τη νίκη.

Επιμέλεια: Άγγελος Δημητριάδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube