Για τα νέα υπερσύγχρονα τρένα που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα των ελληνικών σιδηροδρόμων, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φίλιππος Τσαλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Θα είναι ένας σιδηρόδρομος εφάμιλλος του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου», τόνισε ο κ. Τσαλίδης.



Εξήγησε πως το πρώτο βήμα έχει γίνει με την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τώρα αναμένεται η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, που συνοδεύουν απαραίτητα την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Ο κ. Τσαλίδης, δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει και αυτό το βήμα έως το τέλος του έτους και έως το τέλος του 2020 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από τρεις ώρες – Πόσο θα κοστίζει

«Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία των ηλεκτρονικών σημάτων που σας λέω, τα αποτελέσματα θα είναι δυο. Πρώτον θα μειωθεί πολύ ο χρόνος και κάτω από κάποιες συνθήκες μπορεί να πέσει και κάτω από τις τρεις ώρες (στο δρομολόγιο Αθήνα– Θεσσαλονίκη). Δεύτερον θα αυξηθεί η χωρητικότητα του δικτύου η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χώρα μας», είπε ο κ. Τσαλίδης.

Σχετικά με το κόστος των δρομολογίων με τους νέους σιδηροδρόμους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτίμησε ότι δεν θα στοιχίζει πιο ακριβά «για να είμαστε ανταγωνιστικοί στις αεροπορικές εταιρίες που κάνουν το ίδιο δρομολόγιο» αλλά και γιατί θα λειτουργήσει μια καινούρια εμπορική πλατφόρμα «η οποία θα μπορεί να κάνει προσφορές και εκπτώσεις».

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς

«Πάγωσε» η Κεντρική Μακεδονία: Ρεκόρ ψύχους με -5 βαθμούς Κελσίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από 7 Ιανουαρίου 2026

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια