Από την πρώτη στιγμή που οι Τζο Λακόμπ και Πίτερ Γκρούμπερ ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας το 2010 είχαν εκφράσει τη θέλησή τους να μεταφέρουν την έδρα της από το Όκλαντ στο γειτονικό Σαν Φρανσίσκο.

Πλέον το πλάνο αυτό οδεύει στο να γίνει πραγματικότητα, καθώς μετά την αγορά της επιθυμητής έκτασης, εγκρίθηκε και το αρχιτεκτονικό σχέδιο βάση του οποίου θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο. Σύμφωνα με τα σχέδια, η χωρητικότητα της νέας έδρας των «πολεμιστών» θα είναι περίπου 18.000 και θα υπάρχει ριζική ανάπλαση της ευρύτερης παραθαλάσσιας περιοχής. Η διοίκηση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες.





Ωστόσο, αυτά τα σχέδια είναι μια σημαντική βελτίωση από τα πρωταρχικά σχέδια που είχαν δημοσιευτεί, σύμφωνα με τα οποία το νέο γήπεδο θα είχε σχήμα τουαλέτας! Μάλιστα ο πρόεδρος της ομάδας, Ρικ Γουέλτς, ευχαρίστησε το Θεό που υπάρχουν και τα social media τα οποία από νωρίς διέγνωσαν το τραγικό σχεδιαστικό σφάλμα.



Έτσι η ομάδα με ένα νέο και σύγχρονο γήπεδο θα μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδά της και να γίνει πανίσχυρη και σε εμπορικό επίπεδο, άλλωστε και οι οπαδοί τους είναι από τους πιο φανατικούς στο ΝΒΑ και θεωρείται βέβαιο πως θα στηρίξουν το όλο εγχείρημα.


Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube