Σε παράσταση για έναν ρόλο, όπως αναμενόταν άλλωστε, μετέτρεψε τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του κυπέλλου Γερμανίας η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί διέσυραν με σκορ 5-1 την Καϊζερσλάουτερν στην κατάμεστη από 71.000 φιλάθλους «Αλιάνζ Αρένα» και προκρίθηκαν στον τελικό του Βερολίνου.

Αυτή θα είναι η 20η παρουσία τους σε τελικό και θα διεκδικήσουν το 17ο τρόπαιο στην ιστορία τους. Αντίπαλος θα είναι η Ντόρτμουντ, όπως συνέβη το 2008 και το 2012. Την πρώτη φορά, νικήτρια ήταν η Μπάγερν με 2-1 στην παράταση και την δεύτερη η Μπορούσια με 5-2. Οι Βαυαροί βρίσκονται, όπως και πέρυσι, σε τροχιά tremble, αφού μετά το πρωτάθλημα, θα διεκδικήσουν το κύπελλο, ενώ στο Champions League βρίσκονται στα ημιτελικά.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και… απέβαλλε σχετικά νωρίς το όποιο άγχος μπορεί να υπήρχε. Στο 24ο λεπτό ο Σβαϊνστάιγκερ με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρόμπεν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Οχτώ λεπτά αργότερα, τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο. Δημιουργός ήταν και πάλι ο Ρόμπεν, που έκανε κούρσα από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Κρόος και εκείνος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, η Μπάγερν πέτυχε και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Μίλερ από το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ποιος άλλος; Ο Ρόμπεν. Δέκα λεπτά αργότερα, η Καϊζερλάουτερν μείωσε το σκορ σε 3-1 με κεφαλιά του Τσόλερ, μετά από σέντρα του Ντικ, αλλά το «πλήρωσε». Στο 78ο λεπτό ο Μάτζουκιτς με κοντινή προβολή έκανε το 4-1 και στο 90ο λεπτό ο Γκέτσε «έγραψε» το τελικό 5-1 για τη Μπάγερν Μονάχου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube