Τάξη στο μέχρι πρότινος αχαρτογράφητο τοπίο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό/προσφυγικό φαίνεται να βάζει η κυβέρνηση. Όπως προκύπτει από την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για εγγραφή στο Μητρώο ΜΚΟ, μόλις 18 μη κυβερνητικές οργανώσεις διατηρούν εφεξής το δικαίωμα εισόδου σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας εγγραφής στις 14 Ιουνίου, μόνο οι 18 από τις 40 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σήμερα στις δομές έχουν αποστείλει το απαραίτητο για τη διαδικασία αίτημα εγγραφής Β φάσης στο νέο μητρώο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που παρατίθενται από το υπουργείο, 137 οργανώσεις απλώς δημιούργησαν λογαριασμό στο Μητρώο, 80 ολοκλήρωσαν την εγγραφή Α φάσης και 70 είναι προς έλεγχο εγγραφής Β φάσης, εκ των οποίων όμως μόνο οι 18 δραστηριοποιούνται εντός δομών.

Επομένως, διευκρινίζεται ότι μόνο οι 18 αυτές οργανώσεις δύνανται να συνεχίσουν, προς το παρόν, τη δράση τους εντός των δομών μέχρι την οριστική απόφαση εγγραφής του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νεκρός 76χρονος λουόμενος στην Επανομή

Ισραήλ: Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χαμάς που φέρεται να κρατούσε ομήρους στη Γάζα

Επίθεση στην Ακρόπολη: Ο 60χρονος είχε επιτεθεί με μαχαίρι και στο Σύνταγμα - Πιο σοβαρά ο ένας από τους δύο τουρίστες

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός φύλακα του ΟΑΣΘ από χτύπημα με βαριοπούλα - Δύο συλλήψεις

Λεωφορείο στο Βιετνάμ πήρε φωτιά – Επτά νεκροί και πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη - Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίες

Σήμερα στη Βουλή οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Κεραμέως: «Τέλος σε μια κοινωνική αδικία 10 ετών»

Νέο πλαίσιο για ηλεκτρικά πατίνια από σήμερα: Απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 17 ετών και υποχρεωτική ασφάλιση

Δέκατο κύμα επιθέσεων των ΗΠΑ στο Ιράν - Η Τεχεράνη επιτίθεται σε κράτη του Κόλπου, και σε 2 τάνκερ στο Ορμούζ

Ώρα πληρωμών: Πότε μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι συντάξεις