• Όλο το ματς χθες στο Καραϊσκάκη κρίθηκε ασφαλώς στη γρήγορη διπλή αλλαγή του Λεμονή, με την είσοδο των Πάρντο κι Ανσαριφάρντ. Ο Κολομβιανός ανέλαβε την πλαγιοκόπηση κι ο Ιρανός την εκτέλεση! Κάπως έτσι ήρθε το 2-1 στο 80’ κι έπειτα εύκολα θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει άλλα τρία γκολ στο τελευταίο τέταρτο!

• Του πήρε του Πάρντο λίγα λεπτά μέχρι να «μπει» στο παιχνίδι, αλλά όταν μπήκε, μπήκε για τα καλά. Και στο τελευταίο 20λεπτο έκανε πέντε «μπούκες» από δεξιά! Πέντε πολύ επικίνδυνες πλαγιοκοπήσεις, που άλλαξαν εν τέλει την εξέλιξη του αγώνα.

• Η πρώτη «μπούκα» κι απειλητική σέντρα ήταν από συνεργασία με τον παίκτη που είχε στην πλάτη του, τον Ομάρ, αλλά ο επόπτης την «ακύρωσε» υποδεικνύοντας ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του άουτ, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε τηλεοπτικά.

• Τέλος πάντων, μην «χαλαστούμε» ξανά με τη διαιτησία κυριακάτικα, γιατί αυτή η ιστορία μόνο εκνευρισμό φέρνει. Ας ασχοληθούμε καλύτερα με το αγωνιστικό κομμάτι κι ας βάλουμε στο τραπέζι και έναν άλλο παίκτη, που έκανε την άλλη μισή δουλειά για να βγουν αυτές οι φοβερές πλαγιοκοπήσεις του Πάρντο.

• Κι αναφέρομαι βέβαια στον Ταχτσίδη, τον παίκτη που τάϊζε συνεχώς με ωραίες πάσες τον Πάρντο, δίνοντας του τη δυνατότητα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να «κτυπάει» από τα άκρα της αντίπαλη άμυνα.

• Μέσα σε μόλις 12 λεπτά, από το 79’ έως το 90’, ο Πάρντο είχε τέσσερις μπούκες, που έφεραν ένα γκολ του Ανσαριφάρντ, μία ακόμη ευκαιρία για τον «ερυθρόλευκο» σέντερ φορ και δύο φάσεις τις οποίες τελείωσε ο ίδιος ο Κολομπιάνος!

• Κι έχει σημασία να δούμε ότι και τις τέσσερις φορές (!) τροφοδότης του Πάρντο ήταν ο Ταχτσίδης, με το καλό αριστερό πόδι. Μάλιστα οι δύο πάσες ήταν χάρμα ιδέσθαι! Η μία 40άρα κι η άλλη εκπληκτική κάθετη, κόβοντας σαν μαχαίρι το βούτυρο την αντίπαλη άμυνα.

• Ο Ταχτσίδης στο κρίσιμο φινάλε του αγώνα έκανε ακριβώς ό,τι πρέπει να κάνει για τη θέση στην οποία παίζει, αλλά και με βάση τα προσόντα του. Γιατί δύο από αυτές τις τέσσερις πάσες προς τον Πάρντο, έγιναν αφού πρώτα είχε κλέψει ωραία την μπάλα από αντίπαλους παίκτες, βάζοντας πολύ σωστά το κορμί του.

• Κι έτσι θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει ο Έλληνας διεθνής μέσος: απλά και δυνατά. Όχι όπως σε εκείνη τη φάση που πήγα να…πετάξω τίποτα στην τηλεόραση, όταν επιχείρησε (ανεπιτυχώς) να ντριμπλάρει έξω από την περιοχή του Προτό, όπως είχε κάνει ο Κούτρης στο δεύτερο γκολ της Σπόρτινγκ στη Λισαβώνα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube