Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό άλμα στα 8,66 μέτρα στη δεύτερη προσπάθειά του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, επίδοση που υπό κανονικές συνθήκες θα αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη επίδοση του Λούη Τσάτουμα από το 2007.

Ωστόσο, το άλμα δεν μπορεί να καταγραφεί ως ρεκόρ, καθώς σημειώθηκε με ευνοϊκό άνεμο +2,7 μ./δ., πάνω από το επιτρεπτό όριο των +2,0 μ./δ. που προβλέπουν οι κανονισμοί για την αναγνώριση επιδόσεων και ρεκόρ.

Παρά το γεγονός ότι δεν θα μπει στα βιβλία των ρεκόρ, η προσπάθεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την εξαιρετική του κατάσταση, αφού με κανονικές συνθήκες θα είχε σημειώσει τόσο νέο πανελλήνιο όσο και προσωπικό ρεκόρ, ενώ θα πετύχαινε και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, αφήνοντας πίσω το 8,61 μ. που ο ίδιος είχε σημειώσει στο Μονακό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ακόμα πιο μακριά»: Η ξεχωριστή αφιέρωση του Λούη Τσάτουμα στον Μίλτο Τεντόγλου!

Η Αδαμοπούλου πήρε το χρυσό στο επί κοντώ, νικώντας την Κατερίνα Στεφανίδη!

Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2026: Μεγάλες επιδόσεις από Γκόγκα και Τσίτσο - Χρυσά για Αδαμοπούλου και Μέρλο

Απαιτητικός Τεντόγλου: «Κάτι είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά - 'Ηθελα κάτι πολύ παραπάνω»

Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2026: Γκαραγκάνης και Εμμανουηλίδου την πρωτιά στα 200μ.

Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2026: Φετινό ρεκόρ για Σκαρβέλη, νίκες για Παυλίδη και Μαγκούλια

Σμπαράλιασε τα ρεκόρ και έγραψε νέα ιστορία ο «χρυσός» Τεντόγλου

Το άλμα με το οποίο ο Τεντόγλου ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ του Τσάτουμα!

Mέγας Τεντόγλου, πέταξε ξανά στα 8,66 και αυτήν τη φορά ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα!

Η Τζένγκο συνέχισε την κυριαρχία της, πρωταθλητής και ο Πανταζής στον Βόλο