Διαβάσαμε τα ρεπορτάζ για τον Παναγιώτη Ρέτσο και το ότι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός της Λεβερκούζεν είναι στο μόνιτορ της Μπαρτσελόνα. Πρώτα απ' όλα δεν μπορείς να μην αισθανθείς μια ικανοποίηση που ένας νεαρός Έλληνας παίκτης εμφανίζεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας της Βαρκελώνης. Κανείς δεν ξέρει αν θα φορέσει ποτέ την φανέλα των “μπλαουγκράνα” ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, αλλά όταν σε ηλικία 20 ετών ακούγεται για τους Καταλανούς, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό για πόσο μεγάλη διαφήμιση μιλάμε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Θυμόμαστε πάντως αρκετούς να λένε το περασμένο καλοκαίρι ότι αποκλείεται ο Ολυμπιακός να πήρε 22 εκατ. ευρώ για την πώληση του Ρέτσου. Ότι οι Γερμανοί αποκλείεται να έδωσαν τόσα λεφτά. Τώρα όμως κι αφού όλοι βλέπουν τον νεαρό στόπερ να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του, ίσως έχουν αρχίσει να αναθεωρούν αναφορικά με τις δυνατότητες και το ταλέντο του Ρέτσου.

Όταν δημοσιεύματα ξένων ιστοσελίδων και εφημερίδων, εμφανίζουν τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να είναι στα υπόψιν της Μπαρτσελόνα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Οφείλει λοιπόν να εστιάσει κάποιος σε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Στην καλή δουλειά που κάνει ο Ολυμπιακός στις ακαδημίες του και δεύτερον στο πόσο σημαντικό είναι για τους πρωταθλητές Ελλάδος, να ακούγεται ένας παίκτης από τις ακαδημίες του συλλόγου για την κορυφαία ομάδα του κόσμου.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι Γερμανοί έβλεπαν πολλά πράγματα στον Ρέτσο και την εξέλιξη που μπορεί να έχει. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και δαπάνησαν ένα τόσο μεγάλο ποσό για την απόκτηση του. Φανταστείτε να χτυπήσει η Μπαρτσελόνα την πρόταση της Μπάγερ για να ζητήσει τον Ρέτσο. Τα διπλά απ' όσα έδωσε στους ερυθρόλευκους θα ζητήσει η γερμανική ομάδα και μάλιστα θα έχει και πολλές πιθανότητες να τα εισπράξει.

Ο Ρέτσος ζει ένα μοναδικό όνειρο και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει να δουλεύει. Μέσα από την σκληρή δουλειά θα φτάσει σε ακόμα ψηλότερα σκαλοπάτια, γιατί πολύ απλά έχει τις δυνατότητες. Παίζει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε μια ομάδα που τον εμπιστεύτηκε σε νεαρή ηλικία ενώ έχει γερές βάσεις από τον Ολυμπιακό, σε ότι αφορά την πίεση του πρωταθλητισμού. Όλα είναι στο χέρι του νεαρού κεντρικού αμυντικού.

Το σίγουρο είναι πως η Λεβερκούζεν ήξερε πολύ καλά γιατί πρόσφερε 22 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Ρέτσου. Όπως επίσης και οι ερυθρόλευκοι αποδείχθηκε πως έπραξαν σωστά, όταν έλεγαν “όχι” σε προτάσεις 10, 12 και 15 εκατ. ευρώ. Όταν κάποιοι απορούσαν οι πρωταθλητές έβλεπαν μπροστά. Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»

Ανακοίνωση του Αστέρα στο ημίχρονο του αγώνα με ΑΕΚ: «Ακόμη ένα ανύπαρκτο πέναλτι»

Εθνική: Η νέα διοίκηση αποφασίζει για προπονητή, με Παπαδόπουλο στον πάγκο κόντρα στη Γερμανία

Τριανταφυλλόπουλος: «Θλιβερό να διαδραματίζονται τέτοιες καταστάσεις ενώ χθες η Κ19 του Ολυμπιακού πήρε το Youth League»

Παναγόπουλος: «Αυστηρός ο πειθαρχικός κώδικας αν αποδειχθεί η σύνδεση του Ολυμπιακού με την εγκληματική οργάνωση»

Χαράλαμπος Κωστούλας: «Θα έχουμε να το λέμε για όλη μας τη ζωή με τον αδερφό μου»