Σπουδαίο ματς στο ΟΑΚΑ (18:45, OTE Sport 4) με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να μάχονται για μία θέση στα ημιτελικά των playoffs, όπου περιμένει με πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός. Οι «κιτρινόμαυροι» με την ψυχολογία στα ύψη μετά την «απάντηση» στο break του πρώτου αγώνα, θα παραταχθούν πλήρεις και με πολύ κόσμο στο πλευρό τους, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που δεν υπολογίζουν στον τραυματία Απόλλωνα Τσόχλα και το μεσημέρι θα μάθουν αν θα τιμωρηθεί ο Κώστας Βασιλειάδης για εξύβριση διαιτητή στο προηγούμενο ματς.

Απόλυτη ισορροπία υπάρχει στη μεταξύ τους παράδοση, μετρώντας από 24 νίκες, 15 ως γηπεδούχοι και 9 ως φιλοξενούμενοι, στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Στα playoffs πάντως είναι η τρίτη φορά που συναντώνται και η «Ένωση» έχει το πάνω χέρι με πέντε νίκες σε έξι ματς, δύο στα ημιτελικά του 1997 και ισάριθμες στα προημιτελικά του 2003.

Νωρίτερα (17:00, Novasports 2) ο Κολοσσός υποδέχεται στη Ρόδο τον Παναθηναϊκό, που προηγείται με 1-0 στη σειρά. Οι γηπεδούχοι στο κατάμεστο Βενετόκλειο θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν τη σεζόν σε τρίτο ματς, που αν χρειαστεί θα γίνει στις 3 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, αλλά οι «πράσινοι», που ταξίδεψαν στο νησί χωρίς τους τραυματίες Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννη δεν έχουν τέτοια διάθεση και… βιάζονται για τα ραντεβού με τον Άρη στα ημιτελικά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαθμολογία Stoiximan GBL: 8η σερί νίκη για Παναθηναϊκό, καυτός ΠΑΟΚ και οριακές νίκες για ΑΕΚ, Άρη Betsson

Ξανθόπουλος: «Δείξαμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα»

Μίλιτσιτς: «Δείξαμε προσωπικότητα στο τέλος»

Αταμάν: «Ελπίζω στο μέλλον να είμαστε μαζί με οπαδούς του Ολυμπιακού» - Tι είπε για Λεσόρ

Ζιάγκος: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των παικτών, να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για καλύτερο ελληνικό μπάσκετ»

Λύγισε το Περιστέρι Betsson στην παράταση σε επική «σκυλομαχία» ο Άρης Betsson

Χολμς: «Μετρούσα τις μέρες για να επιστρέψω, είδα φιλμ από αγώνες της Euroleague για να μπω στο κλίμα»

Λούκιτς: «Χάσαμε 3-4 λέι απ στο δεύτερο ημίχρονο που ούτε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν περίμεναν»

Ζούρος: «Χάσαμε τον έλεγχο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να διορθώσουμε τα κενά»

Έδειξε πόσο έλειψε: Όσα έκανε ο ορεξάτος Χολμς στην επιστροφή του μετά από σχεδόν δύο μήνες